Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.
Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

 

Barcsi Városi Sportegyesület 2016. évi beszámolója.

 

A versenysport alapjait többek között a Barcsi Városi Sportegyesületben (BVSE) ismerhetik meg, tanulhatják meg a gyermekek a különböző szakosztályokban. Az egyesületünk kiváló szakmai feltételeket teremtett meg az elmúlt években ahhoz, hogy a kezdők és a tehetséges sportolók is megtalálják számításaikat a sportági szakosztályainkban. A 9 tagú elnökség négyszer ülésezett az elmúlt évbe, valamennyi ülés határozatképes volt. Napirendi pontok voltak: Az éves beszámolók elkészítése, költségvetési tervek elkészítése, az eredményes sportolók kiválasztása, az alapszabálya módosítása, sportpályázat elkészítése. Az év során rendkívüli esemény – elnökségi ülést, taggyűlést kiváltó esemény nem történt. A Barcsi Városi Sportegyesületben öt versenysport- és négy szabadidős szakosztály működik. A szakosztályok továbbra is nagyfokú önállósággal működtek. A szakmai feltételek mellett az anyagi háttér is biztosított volt a legnagyobb támogatónk - az Önkormányzat – jóvoltából. Az egyesület vezetése is azon munkálkodott, hogy az eddig elért magas színvonalú munka tovább folytatódjon. Ki kell emelnünk, hogy a nagymértékű szülői támogatás nélkül nem lett volna zökkenőmentes az egyesületünk működése. Ezért óriási köszönet jár! Pályázati lehetőségeket is kihasználtuk. Az úszók rendezvény pályázat keretében, a judósok műhely támogatás keretében, a karatézók eszközvásárlás keretében kaptak támogatást a szövetségektől. A kézilabda szakosztály az elmúlt ősszel még a BVSE színeiben újra indult a megyei bajnokságban, majd a Satelit SE keretin belül működik tovább. A szakosztályok vezetői a sportági előmenetel mellett az infrastruktúra további fejlesztését is szem előtt tartják. Kiemelkedik a Karate szakosztály szőnyeg vásárlása, a judo központ kialakításának az előkészítése. A versenyzőink eredményeikkel és egységes megjelenésükkel kiváló reklámjai a városunknak. Ismét szerepeltek sportolóink Európa Bajnokságon (erőemelés, judo, karate), Magyar Bajnokságon, Magyar Kupákon. Diákolimpia országos és megyei döntőkön képviselték városunkat a sportolóink (erőemelés, judo, karate, triatlon, úszás). A versenysport mellett a rekreációs mozgás szintereit is biztosítják az egyesületünk szakosztályai (vízi sport – turisztika, kosárlabda, sakk, tenisz). A helyi adottságokat kihasználva a Túra szakosztály szervezésében vízitúrákon, gyalog- és kerékpártúrákon vehetnek részt a város lakói.

 

Összességében az egyesületünk 2001 óta folyamatosan biztosít versenyzési és kikapcsolódási lehetőséget Barcs város fiataljainak és idősebbeknek egyaránt.

 

A Barcsi Városi Sportegyesület a 2014-es taggyűlésen megválasztott 9 fős elnökség irányítja Rajbár István vezetésével az alapszabály módosítás alapján. Az Alapszabályt a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) és az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény (Ectv.) rendelkezéseinek megfelelve 2016-ban (III/10.) t módosítottuk, amelyet a Megyei Törvényszékhez beterjesztettünk.

 Az egyesület szervező, adminisztratív tevékenységben Horváth Gábor működik közre.

 Az egyesület működésének javítására pályázatot adtunk be 2016-ban is a „Mobilitás és alkalmazkodás” által kiírt Működési támogatás című pályázati felhívásra. A pályázatunk érvényes volt, de csak a várólistáig jutott.

 

Szakosztályok tevékenysége:

 II.1.) Öt verseny szakosztály működik az egyesületünkben. A legnagyobb létszámmal rendelkező cselgáncs szakosztály sikeres évet tudhat maga mögött.

 A BVSE Judo szakosztálya a legnagyobb létszámú szakosztálya a városi sportegyesületnek, 53 taggal. A Magyar Judo Szövetségnél 39 igazolt versenyzővel és 85 regisztrált taggal rendelkezik. A központ továbbra is az Arany iskolában működő judoterem, ám a Deák sportcsarnokban is rendszeresen tartanak edzést az ott kialakított dozsóban. A szakosztály folytatta az elmúlt évek hagyományait, hiszen eredményes és sikeres esztendőt tudhat maga mögött a judósok közössége! 2016-ban, 49 versenyzővel, 9 korcsoportban, 26 versenyen vettek részt a barcsi judokák. Összesen 116 érmet /40 arany-41 ezüst-35 bronz/ szereztek a versenyzők! A szakosztályvezetése – a körülményeket figyelembe véve és az eddig bevált szemléletet követve – elsősorban az utánpótlás nevelésben, illetve az utánpótlás korosztályok versenyeztetésében látja továbbra is a jövőt, ám fontos megjegyezni, hogy mindenképpen lehetőséget kíván biztosítani a versenyzésre az idősebb /junior, felnőtt/ korosztályú versenyzők számára is. A kitűzött irány és cél reális, és ezt a 2016-os év legszebb és legjobb eredményei támasztják alá! A szakosztály két legeredményesebb tagja: SZOKOL BOTOND – Országos Diákolimpiai Bajnok, BONEVÁCZ BIANKA – Junior és Felnőtt kategóriában is Országos dobogós helyezéseket ért el. A szakosztályban folyó kiváló szakmai munkát az elért remek eredmények és nagy létszám igazolja. A heti 12 időpontban, az ovis csoporttal kezdődően, a top versenyzőkkel bezáróan hat csoportban folynak az edzések. A szakmai munkáért Janecsek László vezetőedző felel, akinek Honfi Zsolt, ifj. Tálosi György és Bonevácz Bianka segít a foglalkozások levezénylésében. Itt kell megemlíteni, a BVSE szárnyai alatt, Csokonyavisontán – Ambrus Gyula edző vezetésével – judózó 20 fős csoportot, akik szintén kiváló alapot jelentenek a fejlődéshez! A judo szakosztály működése, anyagi háttere biztosított, 1 800 000 Ft-ból gazdálkodott az elmúlt évben! Ehhez a fő támogató – Barcs Város Önkormányzata – 1 140 000 Ft-tal járult hozzá a BVSE-n keresztül. A támogatással a szakosztályvezetés, a gyerekek számára biztosította versenyzés lehetőségét, így a 2016-os évre betervezett versenyek közül, mindegyikre sikerült eljutni! Köszönet érte! A másik fontos kiemelt szponzor, a MJSZ aki műhelytámogatás címen, 500 000 Ft-tal ismerte el az eredményeket, munkájukat. Itt kell megjegyezni a többi támogatót, szponzort, akik nélkül nem sikerült volna 2016-ban megrendezni, ilyen sikeresen a hagyományos Regionális judo versenyt itt Barcson, 240 induló versenyzővel. A szakosztályvezetés rendkívül fontosnak tartja a rengeteg áldozatot /anyagi, egyéb/ hozó szülőket, hozzátartozókat, ezért az év folyamán számtalan közös rendezvényt szervezett a megbecsülés, összetartozás és a köszönet jegyében, amelyek mind, nagy létszámmal, remek hangulatban zajlottak és értek véget, erősítve ezzel is a kiváló közösséget!

 - Nőnapi játékos sportvetélkedő,Barcsi regionális Judo verseny /240 versenyző + szép barcsi sikerek- nyári tanévzáró judós buli – Drávatamási /160 résztvevő + kiváló hangulat,- Judo GP – Budapest – Pap László Aréna /20 fő + szurkolás,- Erzsébet tábor – Zánka /11 fő + felszabadult és elszabadult egy hét,- Barcsi edzőtábor /40 fő,- Awano Yasuhiro – Japán edző vendégül látása – 2 nap Barcson,- Judo világnapi emlékfutás,- Karácsony kupa – Karácsonyi évértékelő ünnepség

 A judo szakosztály közössége nagy reményekkel vágott neki a 2016-os évnek, hiszen elérhető közelségbe került az új judo terem megvalósulása, de sajnos rajtuk kívül álló okok miatt, a

 2017-es esztendőre tolódik az építkezés és átadás. Ám mindenképpen örömre ad okot, hogy a tervezett költségvetés emelkedése miatt, a támogatás is megduplázódott /40 000 000 Ft/, amit a MJSZ biztosít a projekthez. Jelenlegi állás szerint az építkezés a tavasszal elindulhat! Köszönet, Karvalics Ottó Polgármester Úrnak és Dr Tóth László MJSZ Elnök Úrnak a támogatásukért! A cél, a 2017-es évre a létszám stabilizálása, az eredményességre törekedve, valamint, hogy a felmerülő edző kérdés problémájára biztató megoldást kell találni! A kitűzött célok elérhetők, az irány jó és reméljük, hogy az új edzőterem még több lehetőséget nyújt számukra, ezáltal egyre több gyerek kezd el sportolni és választja a judót.

 A szakosztály legeredményesebb versenyzői: Bonevácz Bianka, Szokol Botond, Pánovics Donát, Lantos Zoltán.

 

Karate szakosztály a legeredményesebb évét zárta 2016-ban. Önkormányzati és szülői támogatásból összesen 15 hazai és nemzetközi versenyen vettek részt Erdős Zoltán tanítványai.

 A 2016-os tervekben szereplő összes versenyre sikerült eljutnunk, ahol kiemelkedő eredményeket értünk el.

 Hazai országos versenyeken 15 arany, 14 ezüst és 8 bronz,Shito-Ryu Országos Bajnokságon 2 bajnoki cím, 5 ezüst és 3 bronz,Diákolimpia Országos Döntőn 1 bajnoki cím, 1 ezüst,WKF Magyar Bajnokságon 1 bajnoki cím és 2 ezüst,

  • Nemzetközi versenyeken 10 arany, 15 ezüst és 15 bronzérmet szereztünk.Shito-Ryu Világkupán 1 arany, 1 ezüst,
  • Február hónapban az immár MTK színeiben versenyző, de 95 %-ban Barcson felkészülő Erdős Martin a magyar színeket képviselhette a ciprusi Limassolban megrendezett Kadet, Junior és U21-es WKF Karate Európa Bajnokságon, ahol junior – 68 kg-ban ezüstérmet szerzett, majd az áprilisi Magyar Bajnokság megnyerését követően szeptemberben az ausztriai Steyrben megrendezett EGKF Goju-Ryu Karate Európa Bajnokságon szintén ezüstérmet szerzett.

 A versenyeztetésre gondolva az előző évekhez hasonlóan Önkormányzati támogatás mértéke, nem változott. A 2016. évben az Önkormányzati támogatás teljes mértékét a szövetségi tagsági díjakra, illetve 100 m2 tatamivásárlásra költöttük. A versenyeken való részvétel költségét teljes mértékben a szülőknek kellett vállalniuk. Ez nagy terhet rótt a szülőkre, néhány versenyzőnk nem is tudott eljönni minden, számára tervezett versenyre. Habár egyéb forrásból próbáltuk őket is versenyeztetni, támogatni. A szülők nagyfokú anyagi áldozatvállalása kellett céljaink megvalósulásához. Anyagi terheinket tovább nehezítette, hogy tavaly már a Deák Ferenc Általános Sportcsarnokáért terembérleti díjat kellett fizetnünk.

 Szakosztályunk taglétszáma: 29 fő, melyből a versenyzők száma 20 fő.

 

Legeredményesebb versenyzők: Gulyás Csaba világ kupa győztese és több nemzetközi verseny dobogós helyezettje, Igricz Ívó korosztályos válogatott, Szinyákovics Gergely V.Dráva Kupa legeredményesebb karatékája.

 A 2017-es évben terveink között szerepel további 100 m2 tatami vásárlása. A terembérlet kifizetése miatt, illetve a versenyzők számának növekedése miatt az eddigi támogatási összegen felül további 200 000 Ft-ra lenne szükségünk.

 Terveink között szerepel saját edzőhely kialakítása, melyet szponzor és szülői segítséggel szeretnénk megoldani.

 

**

 Triatlon Szakosztály keretein belül, sportolókat indítottak a korosztályok számára kiírt aquatlon-, duatlon-, triatlon-, futó-, úszó versenyeken. Részt vettek a városi, megyei, regionális és országos versenyeken. Évek óta sikeresen szerepelne sportolóink mind a megyei, mind az országos diákolimpia döntőkben. Horvátország közelségét kihasználva, egyre több nemzetközi triatlon,duatlon, aquatlon versenyen szerepelnek sportolóink a szomszéd országban. Összesen 13 versenyen vettek részt 2016-ban. 2017-ben a kerékpáros diákolimpián való szerepléssel szeretnék bővíteni versenynaptárukat.

 Részletes eredmények: Összesen 100 (22 arany – 37 ezüst -41 bronz) érmes helyezést szereztek megyei, országos és nemzetközi versenyeken. Úszás-, futás, aquatlon-, triatlon-, duatlon versenyeken indultak a szakosztály sportolói Balatobogláron, Barcson, Budapesten, Csurgón, Kaposváron- Desedán, Viroviticán, VIR Szigeten.

 A Triatlon szakosztályban 30-an versenyeztek az elmúlt évben.

 A szakosztály legeredményesebb sportolói:

 

Pettendi István,Csillingh Molnár Anna, Verőczi Alex,Bozsó Míra, Dréher Dominik, Csillingh Molnár Anna,Bozsó Míra,Horváth Lara,Paluska Péter.

 

A Triatlon szakosztályon belül Paluskáné Popovics Melitta és Paluska Csaba irányítja és szervezi a szakmai munkát. A szülők, a gyerekek és szakemberek egy nagyon jó közösséget alkotnak. Ennek a közösségnek a jövőbeni megtartása kiemelt feladat marad.

 

***

 Az Úszó szakosztályban 2016. évben átlagosan 49 tag sportolt, ami az elmúlt évhez képest 10%-os növekedést mutatott. A barcsi Rekreációs Központ fedett medencéiben az edzéseket és oktatásokat két edző Tarlósi Dorina és Kalmár Gergely vezette. Az edzések heti 13 x 90 percben zajlottak, az oktatások három csoportban heti hat alakalommal kerültek megszervezésre a barcsi Rekreációs Központ és Gyógyfürdő uszodájában és tanmedencéjében.

 Igazolt versenyzőink száma 10 fő maradt, mint az elmúlt évben. Magyar Úszó Szövetség által gondozott versenyeken a tavalyi évben 16 alkalommal tudtunk részt venni. Körzeti Úszó versenyeken a felkészülés eredményesebb részvétele érdekében 4-szer vettünk részt. Úszóink összesen 123 érmes helyezést hoztak el a fent említett versenyekről. Mivel egy versenyzőnk a Jövő bajnokai program résztvevője is volt így 12 régiós felmérő versenyen is helytállt a szakosztály legeredményesebb sportolója Kovács Nóra , aki a Dél-Dunántúli régióban a 2 legjobb lett 100m gyorsúszásban.

 A B kategóriás versenyzőink a Diákolimpián is remekeltek, ahol az országos döntőben Szabó Petra Diákolimpiai 14. helyezett lett 100m-es hátúszásban, Bíró Kristóf 100 m gyorsúszásban 10. helyen végzett. Utánpótlás csoportunk legeredményesebb versenyzője Reinisch Rebeka, aki a Dél-Dunántúli MUSZ versenyeken 50 -100m –es mell és gyorsúszásban 8 érmet szerzett. Arany és bronz minősítéseket szereztek versenyzőink: Kovács Zsolt, Kovács Dominik, Kovács Nóra, Utasi Benjamin, Reinis Rebeka. Kovács Nóra az országos ranglistán a 34. helyen van 100 m gyorsúszásban.

 Két versenyt rendeztünk 2016-ban: a májusban hagyományos Pünkösd Kupát, s a decemberben a Barcs Kupát. Ezekre a versenyekre egyre több egyesület jelzi a nevezési szándékát, / 12 csapat = 274 versenyző /, mivel amatőr B kategóriás versenyek nem, vagy alig vannak, így a gyerekek és sikerélményének biztosítása a diákolimpia kivételével csak ezeken a versenyeken valósulhat meg. A Pünkösd kupa pontversenyét szakosztályunk versenyzője Bíró Kristóf 100 m gyorsúszás eredményével nyerte, a Barcs Kupát egyéniben Kacs Máté 100 m gyorsúszás és Kovács Nóra a 100 m hátúszásban elért legjobb időeredményével vehette át.

 

Programjaink bővültek az elmúlt évben, a minden évben megrendezet Virovitica vizes vetélkedőn Barcs városát szakosztályunk sportolói és szülei 80 % -ban képviselték, s ahol csapatunk a 4. helyezéssel tért haza. Júniusban rendeztük meg a Vízivarázs elnevezésű vízi vetélkedőt, melyen a szakosztály versenyzői képviselték Barcs városát Csurgó, Virovitica, Nagyatád ellen, nagy küzdelemben 1. helyen zárt a csapatunk.

 

További célunk a 2017. évben a hagyományos versenyek megrendezése, az országos- régiós versenyeken és a Vízi vetélkedőkön való eredményesebb szereplés. Az utánpótlás korú gyermekek körében az óvodákkal együttműködve oviúszást szervezünk az óvodai időben.

 Támogatások: 2016. évben: Barcs Város Önkormányzatától összesen 325 000Ft támogatásból és a Magyar Úszószövetség utánpótlás gondozásra adott 500 000Ft-os összegből tudott gazdálkodni a szakosztály, melyből 50 000 Ft a MUSZ tagdíjára, nevezési díjra, éremre, utazásra, szállásköltségekre, versenyek rendezésére, sportolói bérletek vásárlására, eszközbeszerzésre, sportorvosi vizsgálat díjra, konditerem bérletre tudtunk költeni.

 ****

  Női Kézilabda Szakosztály

 A 2015/2016- os szezon tavaszi fordulójában, a Somogy megyei női bajnokságban összesen 13 mérkőzést játszott csapatunk Vörös Attila edző irányításával. Ezeken 9 győzelem és négy vereség volt a mérlegünk. Az egész idényt tekintve 20 mérkőzésből 14 győzelemmel és 6 vereséggel zártuk a bajnokságot. Ezzel 27 pontot gyűjtött csapatunk (egy büntetőpont levonásra került), ez a második helyre volt elegendő a hat csapatos mezőnyben.

 A szezonnak 22 igazolt versenyzővel vágtunk neki, de sajnos ez a szám nem valós,volt akire munkahelyi elfoglaltsága miatt nem számíthattunk, volt aki inkább a tanulmányaira helyezte a hangsúlyt, Kapusunk külföldre költözött, és olyan is akadt aki csak papíron volt igazolt játékosunk. Így alakult ki egy 10-12 fős keret, akik a csapatot alkották.

 Szerencsére utánpótláskorú játékosok is be tudtak épülni a csapatba, ők is rendszeres játéklehetőséghez jutottak a tavaszi mérkőzések során.

 Utánpótlás szinten is folytak edzések, ezeket Vörös Attila és Hamarics Katalin osztotta fel egymás között. Ezek az általános iskolás tanulók megismerkedhettek ez idő alatt a kézilabda alapjaival, főleg a kötelező testnevelés órák keretein belül.

 Szakosztályunk az idény végeztével ideiglenesen szüneteltette a működését, majd 2016. őszétől a Satelit SE Somogytarnóca néven szerepelnek a megyei bajnokságban.

 

*****

 Erőemelőink nyolc kiemelt versenyen vettek részt az elmúlt évben. Észtországba –Európa-bajnokságra, Magyar bajnokságra, Diákolimpia országos döntőjére, felnőtt Magyar bajnokságra, Balaton-kupára jutottak el versenyzőink. A szakosztály legeredményesebb versenyzője Opra Gergő, aki a Junior RAW Erőemelő Európa-Bajnokságon fekvenyomásban 3., összetettben 6. helyen végzett 705 kg-os összteljesítménnyel. Ács Richárd és Konrád Gergely Magyar Bajnokságon ért el 2. illetve 3. helyet. Diákolimpián Vass Tünde és Erdelecz Evelin bajnoki címeket szereztek. Evelin a Magyar Bajnokságon is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. Több új igazolás volt a 2016-os évben, akik közül többen sikeresen mutatkoztak be versenyen is (Horváthné Hajdu Ági).

 A szakosztályban 23 –an készülnek rendszeresen Bukovics Zoltán edző irányításával. A versenyeken való részvételt, az edzéseket 635.700 Ft-ból oldották meg.

 

******

 Sakk szakosztály: A BVSE-én keresztül az Önkormányzattól kapott támogatásból és a tagdíjakból a működésünk alapvető feltételeit fedezni tudtuk. A Nagyatádi Sakk Egylettel együttműködési megállapodásunk van, aminek a keretében díjmentesen eszközöket biztosítanak a számunkra versenyeink és rendezvényeink lebonyolításához, illetve a nagyatádi versenyeken nevezési díjat nem kell fizetnünk. Ugyan ezen megállapodás alapján játéklehetőséget biztosítanak a csapatban a barcsiak számára is, amihez kapcsolódóan ők fizetik meg a játéklicenszet.

 Az edzéseinket a Barcsi Móricz Zsigmond Művelődési Központban tartottuk hétfőnként 16.00 órától, sajnos ez körülbelül az év felétől abba maradt, a szakosztály jelenlegi létszáma nem éri el a minimális 10 főt, szeretnénk a jövőben újra beindítani.

 2 játékosunk rendelkezik nemzetközi FIDE játék licensszel Szijártó Attila és Szarka Regő. Regő szépen fejlődik, rendre megnyeri a megyei ifjúsági, diák illetve korosztályos versenyeket, egyre gyakrabban „felversenyzik”, ami azt jelenti, hogy magasabb korosztályban vagy felnőttek között játszik. Rendelkezik értékszámmal Darvas Ferenc és Vincze András is, de mivel versenyen nem indultak így a részükre a licensz nem került kiváltásra, mint ahogy az értékszámmal nem rendelkező Deák József, Raczkó Gergő, Sebők Tibor és Fridrich Somának sem.Új elemként megjelent a levelezési sakk, ahol Szijártó Attila ér el szép eredményeket, a magyar olimpiai válogatottba is bekerült.

 Az elmúlt évben 10 versenyen vettünk részt, amelyeken Szarka Regő egyenletes fejlődést mutatott. Egy új – ICCF levelezési sakk - került bevezetésre, amelyen Szijártó Attila az Európa válogatottként 2-0-ra győzött az olasz Troia Matteo ellen. A világkupa selejtező csoportban középdöntőbe jutott Attila.

 A 2016. évi költségfelhasználásunkat szerény, takarékos gazdálkodást folytattunk. Összességében az előzetes várakozásainknak megfelelő évet zártunk.

 

*******

 A Barcsi Városi Sportegyesületen belül két szakosztály biztosít sportolási, kikapcsolódási lehetőséget rekreációs jelleggel (Vizisport-turisztika, tenisz). A Vizisport-turisztika Szakosztály az elmúlt évben is széles kínálatot biztosított vízi-, gyalog- és kerékpártúrát kedvelők részére.

 Az éves naptáruk elérhető az Internetes oldalakon. Egy komoly (30-35 fős) csapat alakult ki a programok révén. Örvendetes, hogy a térségünk természeti szépségei mellett az ország távolabbi területeire eljutottak (Pécs, Tihany, Siklós). A túraprogramok mellett a Drávai – strandon lévő túrázók fogadására alkalmas területet is karbantartják, gondozzák.

 

********

 A Tenisz szakosztály tagjai rendszeresen igénybe veszik a Szabadidő Központban lévő teniszpályákat. A szakosztályt továbbra is Horváth Ferenc vezeti. A szakosztály létszám 15 és 25 fő között mozgott a 2016-os évben. A pályák karbantartását önállóan végzik szponzorok támogatásával. Márciustól októberig folyamatos játéklehetőséget biztosítanak a tagoknak, de a város lakói is igénybe vehetik a pályát.

 

*********

 A kosárlabda szakosztály versenyszerű működését szüneteltetjük. A diák és amatőr versenyek (Széchenyi Kupa) támogatást biztosítjuk.

 

*

 Összességében elmondható, hogy a Barcsi Városi Sportegyesület megfelelő keretet biztosít a versenysport szakosztályoknak, illetve a rekreációs mozgást kedvelőknek. A gazdasági háttér eddig az alapműködéshez rendelkezésre ált, az Önkormányzat a pályázatban egyeztetett támogatást biztosította, amiért köszönettel tartozunk. A szakosztályi műhelyek továbbra is önállóan dolgoznak. Kiemelt feladata az egyesület vezetésének, hogy az elért eredmények alapján minden segítséget megadjon a barcsiak sikeres sportolásához. A versenyzői létszám alapvetően nem változott (130-132), az igazolt versenyzők száma több mint 20 %-kal emelkedett (252-318) az elmúlt évben. Az idei évre változást a kézilabdázók kiválása jelenti.

 

Örvendetes, hogy városi sportdíj átadáson valamennyi kitüntetett sportoló az egyesületünk szakosztályaiban készül és versenyez. Ezúttal is gratulálunk a díjazottaknak: Bonevácz Bianka, Erdős Martin, Gulyás Csaba, Lantos Zoltán, Otártics Enikő, Szokol Botond, Verőczi Alex sportolóknak és Bukovics Zoltán edzőnek.

 

Szakosztályok

Versenyzői létszám

Kerettagság (edzésre járók)

Cselgáncs

49                               +50 %

124                               +24%

Karate

20                               +11 %

29                                 +27%

Kézilabda –Női

12

15

Sakk

3                                 -50%

8                                   -20%

Triatlon

30                               +17%

35                                 +29%

Úszás

10                               +20%

49                                 +15%

Vizisport

0

35                                 +15%

Erőemelő

18                                 0%

23                                 -05%

Összesen:

142                             +9%

318                               +21%

 

Mind a versenyzői létszámban és a kerettagság (edzésre járók számában előrelépés történt a 2015-ös évhez képest. Ehhez gratulálunk a szakembereknek.

 

Barcs, 2017. március 10.                                                                                                       Rajbár István

                                                                                                                                             BVSE elnök

 

                      Mellékletek.

 

Judo szakosztály eredményei:

 

 

arany

ezüst

bronz

Nemzetközi vers.

1

1

2

Országos verseny

2

2

5

Régiós verseny

37

38

28

Diákolimpia

1

0

2

Magyar Kupa

0

0

2

Magyar bajnokság

1

2

1

Összes:

40

41

35

Versenyek száma

26

Nemzetközi vers.

3

Régiós verseny

5

Országos verseny

18

Érmek száma

116

 

Legeredményesebb versenyzők:

   Bonevácz Bianka: Junior Diákolimpián - 3.hely, Junior Magyar Bajnokság - 5. hely,Junior MK - 7. hely,U23 Magyar Bajnokság - 5.hely,II.oszt. Felnőtt Magyar Bajnokság - 2.hely,Felnőtt MK - 3. hely, Felnőtt ORV - 5. hely, Régiós Rangsor verseny - 3 arany

 Szokol Botond: Diák „C” korosztály /36kg/ Országos Diákolimpiai Bajnok, Magyar Bajnokságon - 3. hely, Budapest Kupa Nemzetközi verseny - 3.hely, Regionális versenyen - 3 Arany - 1 ezüst

 Pánovics Donát:Masters Magyar Bajnokságon - 81kg - Magyar bajnok, II oszt. felnőtt OB - 5.hely, TEK 2016 évi Budo- és Küzdősport Gála - 81kg – 1. hely

 Lantos Zoltán: Magyar bajnokságon - 2.hely,Országos Diákolimpia – Diák „A” korcsoport - 5.hely,Diák „A”   MK - 7.hely,Régiós versenyen - 2 arany – 2 ezüst

 Herkli Virág: Országos Diákolimpián - 3.hely Regionális versenyen - 2 Arany - 1 Ezüst

 Tárnoki András: Diák „A” korcsoport   MK - 3.hely, Magyar bajnokság - 7. hely, Diákolimpia - 7. hely   Regionális versenyen -2 Arany - 2 Ezüst

  

Karate sportolók eredményei:

 

2016-ban I. helyezett a 11 éves Gulyás Csaba

 

-          Nemzetközi versenyt nyert Somborban, Szerbiában,Virovitica Opent kumite versenyszámban 2. lett, Megnyerte a Széki kupát Bátaszéken, Shito-Ryu Országos Bajnok, Cikádor kupán Szekszárdon, is győzött,Daruváron Horvátországban 2.

 

Az V. Dráva Kupa kumite győztese,Boszniában, Bánja Lukán 3.,SHITO-RYU Világkupa győztese

 

II. helyezett a 13 éves Igricz Ivó

 

Megnyerte a Virovitica Opent kumite versenyszámban,Megnyerte a Széki kupát Bátaszéken, WKF Magyar Bajnokság 2. helyezettje,Daruváron Horvátországban 2.

 

Az V. Dráva Kupán ezüst,Boszniában, Bánja Lukán 2.,Szerbiában, Szabadkai Mikulás Kupa kumite győztes

 

III. helyezett a 13 éves Szinyákovics Gergely

 

Nemzetközi versenyt nyert Somborban, Szerbiában,Megnyerte a Széki kupát,  

 

Bátaszéken, Shito-Ryu OB. 3. helyezettje, Cikádor kupán Szekszárdon 2.,Daruváron     (Cro) 3.,Az V. Dráva Kupa legeredményesebb fiú versenyzője, Boszniában, Bánja

 

Lukán 3.,Szerbiában, Szabadkai Mikulás Kupa kumite győztese

 

**

 Triatlon szakosztály részletes eredményei:

 Récsán Petra               1. helyezett 25 m gyors

 Szarka Jonka              1. helyezett 25 m gyors

 Úszás Diákolimpia Megyei Döntő, Barcs 2016, január 28.

 Nagy Sára                   100 m mell      1. helyezett     100 m gyors    2. helyezett

 Szabó Dóra                 100 m hát        1. helyezett     100 m gyors    1. helyezett

 Nagy Lili                    100 m hát        2. helyezett

 Verőczi Alex              100 m hát        2. helyezett     100 m gyors    3. helyezett

 Paluska Péter              100 m hát        2. helyezett       50 m mell      2. helyezett

 Horváth Bálint               50 m mell       2. helyezett

 Horváth Zoltán           100 m hát        3. helyezett

 Haász Marcell             100 m hát        3. helyezett

 Pettendi István           100 m mell      3. helyezett

 4 x 50 m gyorsváltó: 2. helyezett (Verőczi A, Pettendi I, Horváth Z, fenyvesi M)

 4 x 50 m gyorsváltó: 2. helyezett (Horváth L, Bozsó M, Csillingh-Molnár A, Horváth P)

 II. Somogy és Zala megyei Régiós úszóverseny, Csurgó, 2016. március 12.

 Dréher Dominik 50 m pillangó 1. hely,50 m mell 1. hely,100 m gyors1. hely,100 m vegyes 2. hely

 Paluska Péter     50 m hát, 1. hely, 50 m mell, 3. hely, 50 m gyors 3. hely,100 m vegyes 3. hely

 Tarr Anett          50 m gyors 2. hely, 50 m pillangó 4. hely             

 Nagy Sára          50 m mell 2. hely, 100 m vegyes 5. hely

 Bencze Áron      50 m hát 3. hely, 50 m gyors 4. hely,50 m mell 5.

 4 x 50 m gyorsváltó 2 helyezett ( Bencze Á, Paluska P, Horváth Z, Fenyvesi M)

 Lovro Ladovic           50 m hát 1. hely, 50 m mell   2. hely, 50 m pillangó 4. hely, 50 m gyors 5. hely

 Szabó Dóra     100 m hát 4. hely,50 m pillangó 5. hely, 50 m mell 5. hely,100 m vegyes 5. hely

 Fenyvesi Máté            50 m mell 5. helyezett

 Úszás Diákolimpia Országos Döntő Budapest, 2016. március 19-20.

 Nagy Sára       100 m mell      8. hely

 Szabó Dóra     100 gyors        12. hely,100 m hát 16. helyezett

 4 x 50 m gyorsváltó tagjaként 9. helyezett. (Nagy Sára, Nagy Lili, Szabó Dóra)

 Nemzetközi utcai futóverseny, Virovitica, 2016. április 10.

 Viroviticán rendezték az "Éld meg a 100 évet" elnevezésű nemzetközi utcai futóversenyt. A kitűnően szervezett versenyen 18 futamban 900 versenyző állt rajthoz, köztük a BVSE Triatlon Szakosztályának versenyzőivel.
Szarka Száva 4. hely,Paluska Péter 4. hely,Bozsó Míra 7. hely,Szarka Regő 7. hely
Horváth Lara 8. hely, Szöllősi Lili 9. hely,Csillingh Molnár Anna  10. hely, Dréher Dominik 13. hely

 Barcs-Babócsa, Nárcisz futás. 3,1 km, 2016. május 7.

 Pettendi István 1. hely,Csillingh Molnár Anna 1. hely,Szabó Dóra 2. hely,Bencze Áron 3. hely.

 Szarka Regő   4. hely, Bozsó Míra 5. hely,Szöllősi Lili 6. hely,Horváth Lara 6. hely,Szöllősi Zalán7. hely,Szarka Jonka 8. hely,Nagy Lili   13,1 km 6. helyezett

 Aquatlon Dél-nyugati Regionális Döntő Balatonboglár, 2016 május 8.

 Pettendi István 1. hely,Verőczi Alex 2. hely,Bozsó Míra 2. hely,Csilling Molnár Anna 3. hely, Dréher Dominik 3. hely,Szarka Jonka 3. hely,Bencze Áron 3. hely,Horváth Panni 7. hely,Szarka Regő 7. hely,Bozsó Míra-Csillingh Molnár Anna-Horváth Panni csapatban 1. helyezett

 Pünkösd Kupa Korosztályos Úszóverseny Barcs, 2016. május 20.

 Szakosztályunk sportolói 1 ARANY, 9 EZÜST ÉS 10 BRONZ érmet szereztek.

 Szarka Jonka 25 m hát           1. hely,25 m gyors 2.hely, Migács Alex 25 m gyors 2. hely,Récsán Petra 25 m gyors 3. hely,25 m hát            3. hely,Kulcsár Anna 25 m gyors 4. hely,Verőczi Alex 50 m gyors 2. hely,50 m hát 2. hely, 50 m pillangó 2. hely,Bencze Áron 50 m gyors 2. hely,50 m hát          3. hely,100 m vegyes 3. hely.

 Bozsó Míra 50 m gyors          2. hely, 50 m hát 2. hely,100 m vegyes 3. hely,Csillingh Molnár Anna 100 m vegyes 2. hely, 50 m gyors 4. hely 50 m hát 4. hely,Horváth Lara 50 m gyors 3. hely, 50 m hát 3.hely.

 Paluska Péter 50 m hát 3. helyezett 50 m mell        4. hely, 50 m gyors 4. hely,Horváth Zoltán 50 m gyors   4. hely,4 x 50 m gyorsváltó: 3. helyezett ( Verőczi, Horváth, Dréher, Paluska,),4 x 50 m gyorsváltó : 3. helyezett (Tarr, Bencze, Bozsó, Ladovic)

 ExtremeMan 28.75 Triatlon, Deseda Kaposvár, 2016.07.27.

 Pettendi István a 750 m úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló versenyt, korcsoportjában a második helyen fejezte be. A rövidebb távon, mely 400 m úszásból, 10 km kerékpározásból, és 2,6 km futásból állt, versenyzőink kitűnő eredményeket értek el.
Dréher Dominik 1. hely,Csillingh Molnár Anna 1. hely,Bozsó Míra 2. hely,Horváth Lara 3. hely,
Paluska Péter 3. hely,Bencze Áron 4. hely.

 ExtreMan Aquatlon, Nagyatád, 2016. június 07.

 Bozsó Míra 1. hely,Horváth Lara 2. hely,Paluska Péter 2. hely,Verőczi Alex 3. hely,Pettendi István 4. hely, Szarka Jonka   4. hely,Szarka Regő  8. hely,Szücs Zsombor 12. hely.

 Virovitica-Barcs nemzetközi utcai futóverseny 5,4. km-es táv 2016. szeptember 17.

 Pettendi István 2. hely,Paluska Péter 2. hely,Horváth Lara 4. hely,Szücs Zsombor 7. hely, Paluska Csaba 2. hely. Szakosztályunkból 25 versenyző állt rajthoz.

 DESEDA Duatlon, Somogy Megye Bajnoksága, 2016. szeptember 18.
Szarka Jonka 1. hely, Csillingh Molnár Anna 1. hely, Dréher Dominik 1. hely, Bozsó Míra 2. hely,
Horvárh Lara  3. hely, Bencze Áron 3. hely,Verőczi Alex 3. hely,Pettendi István 4. hely.

 VIR Nemzetkötzi Triatlon verseny 2016. október 9.Versenyzőink Horvátországban versenyeztek.  Junior korosztályban Verőczi Alex 5.hely,Pettendi István 7. hely.

 Mikulás Kupa Korosztályos Nemzetközi Úszóverseny 2016. december 06.

 Verőczi Alex 1. hely, 50 m hát 1. hely 100 m vegyes,Fenyvesi Máté 1. hely 50 m mell, Récsán               Petra 1. hely 25 m gyors, Szarka Jonka 1. hely 25 m gyors,Verőczi Alex            2. hely 50 m gyors, Horváth Zoltán 2. hely 100 m vegyes,Récsán Petra 2. hely 25 hát,Bencze Áron 2. hely 50 m hát,

 Szarka Jonka   2. hely 25 m hát,Pintér Bence 3. hely 25m gyors,Bencze Áron 3.hely 50 m gyors, 3. hely 50 m vegyes,Paluska Péter 3. hely 50 m mell,Bozsó Míra             3. hely 50 m gyors 3. hely, 50 m hát,3. hely 50 m mell, Bagó Hanna 3. hely 25 m hát,3. hely 25 m mell,Verőczi Alex 3. hely, 50 m pillangó,Bagó Hannna 4. hely 25m gyors,Pintér Bence         4. helyezett 25m hát,Paluska Péter 4. hely 50 m hát, 4. hely 100 m vegyes,Horváth Lara 4. hely 50 m gyors,4. hely 50 m hát,4. hely 50 m mell,Szarka Regő            4. hely50 m gyors,Bence Áron 4. hely 50m pillangó,Fenyvesi Máté 4. hely 50 m pillangó,Bozsó Míra 4. hely50 m vegyes,Horváth Panni 5. hely 50 m gyors,Paluska Péter 5. hely 50 m gyors,Széll Boldizsár 5. hely 50 m gyors,5. hely 100 m vegyes,Hartmann Róbert          5. hely 25. m hát,Csillingh Molnár Anna 5. hely 50 m hát,5. hely 50 m mell,5. hely 50 m pillangó, 5. hely 100 m vegyes,Szarka Regő 5. hely 50 m mell,Horváth Zoltán 5. hely 50 m pillangó

 Összesen: 5 arany-, 5 ezüst-, 10 bronz érem, 11. negyedik, 11 ötödik helyezés.

 

  ***

 Úszás: Megszerzett minősítések:

 Arany-Kovács Zsolt 1500 m gyors, 100 m gyors,200 m gyors,400 m gyors, 200 m pillangó, 200 m vegyes

 Kovács Dominik 1500 m gyors,100 m gyors,200 m gyors, 400 m gyors, 100 m hát, 200 m hát, 200 m vegyes,

Kovács Nóra: 200 m gyors, 40 0m gyors, 800 m gyors, 100 m gyors,hát, 200 m hát, 100 m mell, 200 m vegyes

 Bronz-Kovács Dominik 100 m pillangó,Kovács Zsolt 100 m pillangó,100 m hát, Utasi Benjamin 200 m hát,

 Kovács Nóra: 200m mell,Reinisch Rebeka 100m mell.

 Országos Ranglista helyezések:Kovács Nóra: 100m gyorsúszás   34. hely

 

****

 Erőemelő szakosztály eredményei:

 Junior RAW Erőemelő Európa-bajnokság:

 - Opra Gergő összetettben 6. hely, fekvenyomásban 3. hely (250kg guggolás, 175kg fekvenyomás, 280kg felhúzás, 705kg összteljesítmény)

 BioTech USA RAW Fekvenyomó Magyar Bajnokság, Fekvenyomó Csapatbajnokság:

 - Ács Richárd 2. hely (190kg)

 - Konrád Gergely 3. hely (180kg)

 - Bukovics Zoltán 4. hely (185kg)

 - Kostyák Rajmund 4. hely (175kg)

 - Sebestyén Tamás 5. hely (172,5kg)

 

XVII. Fekvenyomó Diákolimpia Döntő:

 - Vass Tünde Diákolimpiai Bajnok

 - Erdelecz Evelin        Diákolimpiai Bajnok + Abszolút 2. hely

 BioTech USA V. RAW Felnőtt Erőemelő Magyar Bajnokság:

 - Opra Gergő 3. hely (237,5kg/177,5kg/275,0kg/össz.:690,0kg)

 BioTech USA XIX. Balaton Kupa:

 - junior nő: Erdelecz Evelin 1. hely + abszolút 2. hely

 - felnőtt nő: Erdelecz Evelin 2. hely

 - férfi: Iliásics Gergely 6. hely

 Junior RAW Erőemelő Magyar Bajnokság:

 - Opra Gergő 1. hely (252,5kg/180,0kg/283,0kg/össz.:715,5kg) + abszolút 2. hely + 4 új országos csúcs

 BioTech USA Ifi, Junior, Felnőtt, Masters Női, Férfi Fekvenyomó OB:

 - junior férfi: Opra Gergő 1. hely (235,0kg) + abszolút 1. hely

 - felnőtt férfi: Opra Gergő 1. hely (235,0kg)

 Junior, Masters Női, Férfi RAW Fekvenyomó Magyar Bajnokság:

 - junior nő: Erdelecz Evelin 1. hely + abszolút 2. hely

 - masters nő: Horváthné Hajdu Ágnes 1. hely

 - ifjúsági fiú: Lukács Ádám 3. hely

 - junior férfi: Markovics Máté 2. hely

 - masters férfi: Horváth Norbert 2. hely

 Költségvetésünk:

 Verseny:                                 Nevezés:         Útiköltség:                  Szállás:            Összesen:

 1. Tartu                                   összesen 230.000 Ft volt                                           230.000

 2. Baja                                    5x3.500            10.000                                   -           27.500

 3. Budapest                            Dráva Völgye K.isk. fizette                     3x3.500           10.500

 4. Tab                                     3.500                  8.000                        -                      11.500

 5. Siófok                                3x3.500              10.000                        -                      20.500

 6. Zalaegerszeg                      3.500                   9.000                        -                      12.500

 7. Beled                                  2x3.500             14.000                         2x3.500           28.000

 8. Debrecen                            5x3.500             58.000                         6x4.200           100.700

 

                                                                                                                                 441.200

Egyéb:

 Szövetségi tagdíj                                                                                                         22.000

 Versenyengedélyek                                                                                                     22.500

 Versenyfelszerelések (bandázsok, övek, csuklószorítók, magnézia, stb)                         150.000

                                                                                                                                 194.500

 Összesen:                                                                                                                  635.700          

 *****

Sakk versenyek amelyeken részt vettünk és eredményünk:2016.02.25. Balatonlelle, Somogy Megyei Diákolimpia I. kcs. értékszámos kategória Szarka Regő I. hely

 2016.04.02. Nagyatád, Gondolkodás napi sakkverseny Szijártó Attila 8-ik hely

 2016.05.14. Kéthely, Somogy Megyei Ifjúsági Grand Prix 3. forduló C csoport Szarka Regő I. hely 2016.06.24-30. Balatonlelle, Magyar Korcsoportos Ifjúsági Bajnokság U10 fiú Szarka Regő 22-ik hely

 2016.07.15-24. Nagyatád, Somogy megye felnőtt egyéni bajnoksága Szarka Regő 10-ik hely

 2016.08.13-14. Nagyatád, Bagoly Kupa 24 órás sakkverseny Szarka Regő 11-ik hely

 2016.08.18-21. XXII. Veszprémi Nyár FIDE open, Kohlrusz Zoltán emlékverseny Szijártó Attila 5-ik hely

 2016.10.29. Marcali, Somogy Megyei Ifjúsági Grand Prix 4. forduló C csoport Szarka Regő I. hely

 2016.12.10. Balatonlelle, Somogy Megyei Ifjúsági Grand Prix 5. forduló C csoport Szarka Regő I. hely

 2016.12.27-30. Szeged IV. Dr. Berecz Árpád emlékverseny FIDE open Szijártó Attila 32-ik hely

 ICCF levelezési sakk:Európa válogatott – Olaszország barátságos mérkőzés

 Szijártó Attila – Troia Matteo 2-0

 XXI. ICCF világkupa selejtezőcsoport Szijártó Attila I. hely, továbbjutott a középdöntőbe

 Csapatversenyek:

 Létszámunk miatt önálló csapatot nem tudunk indítani, de a nagyatádi megyei és NB II-es csapatokban kapunk játék lehetőséget.

 2015/16 NBII. Asztalos Lajos csoport Nagyatád csapatával Szijártó Attila, Szarka Regő I. hely

 2015/16 Somogy Kupa Megyei I. oszt. csapatbajnokság Nagyatád csapatával Szijártó Attila, Szarka Regő 5. hely

 

******

  Vizitúra szakosztály: Túrák 2017-ben

 

időpont

nap

túra

jelentkezés

jellege

letöltés

2017.01.07

Szo

Barcs - Bók - Középrigóc-Barcs

 

saját gyalog

túraterv

2017.01.14

Szo

Télies Mecsek 35/16/Hó-PITE

 

TTT gyalog

túraterv

2017.01.20

péntek

Szakosztályi gyűlés

 

 

meghívó

2017.01.28

Szo

Hévíz patak

 

saját vizi

túraterv végleges

2017.02.04

Szo

Téli Tihany 20/15/10

 

TTT gyalog

végleges túraterv

2017.02.18

Szo

 PITE 30/20/10

  

TTT gyalog

végleges túraterv

 

 

 

 

 

 

2017.03.11

Szo

Barcs - Ódráva - Drávaszentes-Barcs

 

saját gyalog

túraterv 

2017.03.25

Szo

 Barcs – Középrigóc - Bók -Ősborókás 

 

saját gyalog

 túraterv

2017.04.01

Szo

Tenkes maraton

  

TTT gyalog

 

2017.04.08

Szo

Barcs –  Geocaching

 

saját gyalog, kerékpár

 

2017.04.29

Szo

Társadalmi munka a Bázison

  

 

 

2017.05.01

Szo

Nyitótúra Barcs-Szentborbás

  

saját  vizi+bicikli

 

2017.05.20

Szo

Barcs - Kriznica

  

saját kerékpár

 

2017.06.03

Szo

Nyitótúra Vízvár - Barcs

  

saját vizi

 

2017.07.09-12

V-Sze

Szakosztályi hosszútúra / felső

  

saját vizi

 

2017.07.13-16

Cs-V

Szakosztályi hosszútúra / alsó

  

saját vizi

 

2017.07.27-30

Cs-V

Tücsi túrája

 

külső vizi

 

2017.07.28-08.01

P-H

SzGy túrája

 

külső vizi

 

2017.07.28-29

P-Szo

eXtremeMan biztosítás

  

saját vizi+bicikli

 

2017.09.09

Szo

Zárótúra Vízvár - Barcs

  

saját vizi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Egynapos vizitúrák: a Vízvár - Barcs és a Barcs - Drávatamási - Szentborbás szakaszokra szóló engedélyünk igény szerinti túrázásra szól, így előzetes bejelentkezés alapján evezhetnek vendégeink azokon a napokon, amikor nincs saját túránk. Jelentkezni e-mailben vagy telefonon 1-2 napos evezésre.

 

 Hosszabb vizitúrák: Azokon a napokon amikor nincs saját túránk, és valaki saját csapattal szeretne evezni, mi igény szerint megszervezzük és levezetjük. A jelentkezést májusig e-mailben kérjük, mert az engedélyek beszerzése kb. 1 hónap.

 

 Gyalog és kerékpáros túrák: a környékbeli természeti értékeket mutatjuk be a bázisról indulva.      5- 60 km közötti útvonalakat térképeztünk fel, amelyek gyalog vagy kerékpáron kényelmesen bejárhatók.