Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.
Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A barcsi kistérségben ismét sokan sportoltak.

 

Folytatódott a hagyomány, a tizenegyedik sportnapot rendezték a barcsi kistérségben. A Csokonyavisontán rendezett sportprogramot Reiz Tamás kistérségi elnök megnyitója után Szászfalvi László országgyűlési képviselő köszöntötte a 26 település közel 26 ezer lakóját képviselő sportolókat, csapatvezetőket, önkormányzati vezetőket. Külön gratulált, hogy már a tizenegyedik alakalommal jöttek össze sportolni a kistérség lakói, amely nagymértékben hozzájárul a térség közösségeinek a fejlődéséhez. Harasztia Attila, a helyi polgármester is örül annak, hogy ismét házigazdaként fogadhatják a kistérség lakóit.

A szervezők 17 versenyszámot hirdettek meg.

A labdarúgás volt a legnépszerűbb a 14 férfi és 4 női csapattal. A barcsi Grande Ragazzi a döntőben 1-0-ra győzött a Lad ellen, a harmadik a Homokszentgyörgy csapata lett. A nőknél Lad, 2. Babócsa, 3. Homoszentgyörgy, Vízvár sorrend alakult ki. Tompa István és Kesziné Vidák Melinda lett a gólkirály. A férfi mezőnyben Németh Norbert és Hornai László kapott különdíjat.

Strandröplabdában (7 pár) Berkics Bence-Horváth Mátyás Bolhónak szerzett 10 pontot az első hellyel, második a Grúber László-Kicses Tibor (Babócsa), a 3. Takács László-Tóth Gábor páros lett.

A sakkversenyt (7) a vizvári Nagy Zsolt-Csonka István páros nyerte, a péterhidai Gyurka Gábor-Buzás Tamás és a Ladi Dr.Galgóczi Anikó-Csapó László előtt.

A gyermekvetélkedőben öt település versengett. A Bolhó csapata gyűjtötte a legtöbb pontot, Babócsa és Lad előtt.

Az úszás itt is népszerű volt. A kiváló minőségű medencében Kacs Máté (Lad) lett a leggyorsabb, megelőzve a szintén ladi színekben versenyző Kovács Zsoltit és Kovács Dominikot. Lányoknál vizvári győzelem született Muzsek Míra révén. Pirosné Tamás Krisztina (Lad) második helyen ütött a célba. A négyfős váltóban Lad, Babócsa, Bolhó sorrend alakult ki.

A ping-pong labda (41) is pattogott a sportnapon (40). Mózes Józsefné (Vízvár), Horváth Andrea (Vízvár), Kesziné Vidák Melinda (Babócsa) ütöttek a legjobban a női mezőnyben. A férfiaknál Kovács Gábor (Vízvár), Tóth Barna (Homokszentgyörgy), Csapó László (Lad) végeztek az érmes helyeken. Itt indult a sportnap egyik legidősebb versenyzője, az 57 éves Radocsai László (Somogyaracs).

A virtus feladatok közül a szkander (21) és a csizmadobó (27) verseny idén is népszerű volt. Az előbbiben Havas Zsolt (Babócsa) meggyőző főlénnyel szorította le ellenfeleit, Orsós Richárd (Somogyaracs) csak a döntőbe kapott ki, a bronzérem Horváth Józsefnek (Babócsa) jutott. A nőknél Botos Viktória, Takács Lászlóné, Pirkáné Kiss Szilvia (mindhárom Lad) sorrend alakult ki. A csizmadobók közül (29) Botos Viktória (Lad) és Bogdán Róbert (Babócsa) hajított a legmesszebbre. Molnár Lajosné (Lad), Vassné Tálos Anna (Homokszentgyörgy) illetve Papp Szilárd (Lad) és Kisfaludy Richárd (Barcs) a további érmes helyezettek. A gyermekek közül a homokszentgyörgyi Tóth Johanna, Orsós Lara, Orsós Vivie az első három helyezett.

Az Olimpia évében természetesen olimpiai váltót is rendeztek a szervezők. Úszás, futás, célba dobás, tejeskannahordás és kapura rúgás volt a feladat. Lad, Bolhó, Homokszentgyörgy csapatai örülhettek az érmeknek.

A sportnapot a csapatok (11) főzőversenye koronázta meg. A ladi „Kapros nokedli pörkölttel” ízlett a legjobban bírálóknak, a vízvári „Rántott szarvas borda” és a kálmáncsai pörkölt is érmet ért.

Az összesített pontérték alapján a Lad csapata hódította el új vándorserleget 142 ponttal. Babócsa 79 ponttal második, az ötszörös bajnok Vízvárna a harmadik hely jutott. További sorrend: 4. Bolhó (62), 5. Homokszentgyörgy (44), 6. Somogyaracs (16),7.Barcs (14), 8. Péterhida (12), 9. Csokonyavisonta (9), 10 Kálmáncsa (6 pont).

A versenyt a polgármesterek is megtekintették, közülük többen aktívan versenyeztek, példát mutatva a közösségüknek. A tizenegyedik kistérségi sportnapon 310 fő vett részt aktívan a programokban.