Ma 2024. április 20., szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.
Olvasóink értékelése:  / 1
ElégtelenKitűnő 

A Deák iskola „Nagy” napjai.



Második helyen végzett a Deák iskola a „NAGY VAGY” TV-s sportvetélkedőn.

December 10. jelentős nap volt a Deák Ferenc Általános Iskola életében. A Nagy Vagy TV-s játékos sportvetélkedő döntőjében vettek részt Budaörsön. Az októberi selejtezők után (ahol első helyen jutott tovább a barcsi csapat) decemberi versenynapon délelőtt elődöntőt vívtak az iskolák. A Dráva-partiak folytatták eredményes versenyzésüket, a hatos csoportból ismét első helyen jutottak a délutáni döntőbe. Sok pihenő nem jutott a csapat tagjainak, de az utolsó tartalékokat is mozgósítva kiválóan versenyeztek.  A nagy létszámú szurkolótábor (pedagógusok, szülők, iskolatársak) plusz energiát adott a versenyzőknek. Eredményes versenyzéssel – 54 iskola közül - az abszolút második helyen végeztek a szekszárdi sportiskolások mögött. Valamennyi versenyszámba sportszerűen, szabályokat betartva játszottak a barcsiak, amit a legsportszerűbb csapat díjjal jutalmaztak. A második helyért kapott sportszerek nagymértékben javítják a testnevelés és sport feltételeit az iskolában. A versenyre való felkészülés és a versenyek erősen összekovácsolták a Deák iskola tanulóit, pedagógusait és a szülőket. Mindenkinek meg volt a szerepe. Vízváriné Maronics Mária igazgató a logisztikai feladatok nagy részét magára vállalta. Szponzorokat, támogatókat keresett, a versenyszervezőkkel, szülőkkel napi kapcsolatban volt. A feladatok ismeretében eszközöket szereztek be, illetve készíttettek. Ebben nagy segítségükre volt Bencsik Zoltán szülő (egyben tartalék csapattag), aki saját kezűleg készített el több nélkülözhetetlen kelléket. A csapatkialakításnál a sokoldalúság volt a döntő. (Úszni - tudás, labda - ügyesség, egyensúlyérzék, kitartás, állóképesség). A szakemberek jó munkát végeztek, mert az elsőre kiválasztott tanulók végig bennmaradtak a csapatban. A szülőket Kecskés László, a már említett Bencsik Zoltán, Bencsikné Loch Barbara, Bátori Ágnes képviselt. Természetes volt, hogy Csordás Adrienn és Gáspár Dénes testnevelők is csapattagként működtek közre.
Mindenkinek megvolt a feladata. Kovács Dóri a medencében az Aquva Zorb feladatban jeleskedett hihetetlen ügyességgel, Bencsik Lilla és Nagy Lili a „toronyépítésnél” egyensúlyozott kiválóan. Kecskés László biztosította őket. Lászlót büszkeséggel töltötte el, hogy csapattagként segíthette az iskolát, de annak is örült, hogy 10 kg fölösleges súlytól megszabadult a gyakorlások során.
A gyermekeknek felejthetetlen élményt jelentett ez a versenysorozat. Nagy Lili szerint - olyan híres emberekkel találkozhattak, akikkel egyébként nem lett volna lehetőségük. A csapatot Kozmann György olimpiai bajnok segítette, Falusi Mariann művésznő is csapattagként szurkolt a deákosoknak.
Fazekas Szilvi tanító részére is életre szóló élményt jelentett a csapat felkészítése és a versenyeztetése. Ő irányította a gyakorlásokat nappal, de éjjel a módosításokon, javításokon törte a fejét. A szárazföldi-, légi- és vizes gyakorlatok koordinálása, hét közbeni és hétvégi gyakorlása minden energiáját felemésztette, de megérte. Sokaknak nagy boldogságot szereztek az elért második helyezéssel.

A jutalom sem maradt el. További közös élménnyel gazdagodtak a Dráva-parti csapat tagjai Bakonyban, a második helyért járó döbröntei Wellness parkban eltöltött hosszú hétvége alkalmával.
A verseny előtt egy Nagy volt a csapatban (Nagy Lili), a de végére mindenki „NAGY” lett. Az iskolavezetés és a csapat tagjai is köszönettel tartoznak mindazoknak, akik bíztak bennük és támogatták őket

az egész őszi szezonban.

Csapattagok: Kovács Dóra, Kis Máté Balázs, Nagy Lili, Bencsik Lilla, Ilosfai Dávid, Bencsikkné Lorch Barbara, Fazekas Szilvia Ágnes, Gáspár Dénes, Kecskés László.
Póttagok: Jankovics Liza, Princz Alexandra, Gráf Alexander, Szabó Rebeka, Szabó Dóra, Rózsavölgyi Bence, Soltész Bálint, Csordás Adrienn, Bátori Margit Ágnes, Bencsik Zoltán.