Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Barcs Város Önkormányzata

Polgármesterétől

7571 Barcs, Bajcsy-Zsilinszky u. 46.

Pf.62. Telefon: 82/462-459

 

 

 

 

 

 

……. sz. napirend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előterjesztés

 

 

Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013.

keretében „Modulszerű turisztikai termékcsomagok összeállítása a határrégióban” című pályázat beadásáról

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Készült: Barcs Város Képviselő-testülete

2012. február 23-i ülésére

 

Barcs Város Önkormányzatát megkereste a Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány azzal a céllal, hogy közös pályázatot nyújtson be a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. közötti tervezési időszak keretében meghirdetett III. pályázati kiírás alapján. Közös tervezések és egyeztetések eredményeképpen egy közös pályázatot nyújthatunk be a „Modulszerű turisztikai termékcsomagok összeállítása a határrégióban” címmel. A pályázat kódjele: IPA CBC III. 2.2.2.

A beadandó pályázat célja: egyrészt az érintett térségek turizmusának fejlesztése, másrészt az érintett vállalkozások, önkormányzatok (elsősorban a határ két oldalán működők) közötti kapcsolat, együttműködés kialakítása, erősítése.

A projektet 2013. január 1-jén tervezzük elindítani és 2013 december 31-vel lezárni.

A projekt tartalma olyan turisztikai termékcsomag összeállítása, amely a jelenlegi lehetőségekből egy vevőorientált szemlélettel történő kiválasztással jön létre. Így a projekt elemei: az indító konferencia (2013. január), a projekt honlap szerkesztése, az informatikai háttér (szoftver) fejlesztése, a projektbe bevonható turisztikai vállalkozások teljes körű számbavétele, adatbázis összeállítása, a bevonásra kerülő vállalkozások kiválasztása, promóciós filmek elkészítése, a 2013-as Barcsi Nemzetközi Vásáron való megjelenés, (projekt népszerűsítése a bevonandó vállalkozások megjelenítése, javaslatgyűjtés a további bevonandókról), a bevonandó vállalkozások felkeresése, záró konferencia tartása. A projekthez tartozik még a pályázat keretei között engedélyezett mértékű a projekthez köthető eszközbeszerzés (pl.: számítógépek, nyomtatók, fax, telefonok, kamera, fényképezőgép, bútorok, stb.).

A projekt keretében Barcs Város Önkormányzata számára körülbelül 30.000.- Euro a pályázati összköltség, amelynél magyar partnerek számára 5 % a pályázati önerő. Tehát a pályázatban az önerő maximális nagysága összesen 1.500.- Euro, azaz körülbelül 450.000.- Ft. Így a pályázat ránk eső tervezett összköltsége a 30.000.- Euro, azaz körülbelül 9.000.000.- Ft, melyből az igényelt támogatás mértéke: 28.500.- Euro, azaz körülbelül 8.550.000.- Ft, a vállalandó saját erő mértéke: 1.500.- Euro, azaz körülbelül 450.000.- Ft. (300 Ft/Euro árfolyamon számolva.) Az átlagos támogatási arány: 95 %, a saját erő mértéke: 5 %.

Javaslom a tisztelt Képviselő-testületnek, hogy nyújtsunk be pályázatot Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. közötti tervezési időszak keretében meghirdetett III. pályázati kiírás keretében a „Modulszerű turisztikai termékcsomagok összeállítása a határrégióban” címmel.

 

 

Barcs, 2012. február 07.

 

Karvalics Ottó

polgármester

 

Határozati javaslat

  1. Barcs Város Képviselő-testülete a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. közötti tervezési időszak keretében a III. pályázati kiírás alapján a „Modulszerű turisztikai termékcsomagok összeállítása a határrégióban” című pályázatot nyújt be.
  1. 2.Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. közötti tervezési időszak keretében a III. pályázati kiírás alapján a „Modulszerű turisztikai termékcsomagok összeállítása a határrégióban” című pályázat tervezett összköltsége, az önkormányzatra esően 30.000.- Euro, melyből az igényelt támogatás mértéke: 28.500. Euro, a vállalandó saját erő mértéke: 1.500.- Euro. A Képviselő-testület a 2013. évre eső saját erőt, 1.500.- Euronak megfelelő forintot biztosít az átutalás napján érvényes, az OTP Bank Nyrt. által hivatalosan közzétett eladási árfolyamon számított összegben, a 2013. évi költségvetésébe betervezendő „Modulszerű turisztikai termékcsomagok összeállítása a határrégióban” kerete terhére.
  2. 3.A Képviselő-testület felkéri a polgármestert a pályázat részletes kidolgozására, és felhatalmazza a pályázat készítése és végrehajtása során keletkező szerződések és dokumentumok aláírására.

 

 

Felelős:            Karvalics Ottó polgármester

Határidő:          értelem szerint

 

 

 

A határozati javaslatot törvényességi szempontból felülvizsgáltam.

 

 

 

Barcs, 2012. február 07.

 

 

Balázsné dr. Vástyán Krisztina

címzetes főjegyző