Ma 2024. máj. 24., péntek, Eszter és Eliza napja van. Holnap Orbán napja lesz.

Barcs Város Önkormányzata

Polgármesterétől

7571 Barcs, Bajcsy-Zsilinszky u. 46.

Pf.62. Telefon: 82/462-459

 

 

 

 

 

……. sz. napirend

 

 

 

 

 

 

Előterjesztés

Pályázat benyújtása a Városi Könyvtár belső berendezéséhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Készült: Barcs Város Képviselő-testülete

2011. március 31-i rendkívüli ülésére

 

 

 

Barcs Város Önkormányzata a Barcsi Városi Könyvtár berendezéseire pályázatot kíván benyújtani a Nemzeti Kulturális Alap Könyvtár Szakmai Kollégium pályázatára, szakmai eszközfejlesztésre.

A kollégium kiemelt figyelmet fordít a könyvtárszakmai terület, a könyvtári-információs szolgáltatások társadalmi hasznosságának megismertetését, elismerését elősegítő programok, a minőségelvű szolgáltatások kialakítását célzó fejlesztések, az olvasásra ösztönző kezdeményezések támogatására. Előnyben részesíti a vidék Magyarországát összefogó, a gyerekek, a felnőttek olvasóvá nevelését, tanulását támogató közös pályázatokat.

Ennek érdekében a pályázatunk tartalma a következő berendezésekre terjed ki: könyvtári polcok és hozzá kapcsolódó berendezések.

A pályázat bruttó összköltsége 2.200.000.- Ft, amelyből az igényelhető támogatás 1.980.000.- Ft, a sajáterő 220.000.- Ft.

Javaslom a Tisztelt Képviselő-testületnek, hogy a fenti főbb pályázati elemek figyelembe-vételével nyújtsunk be pályázatot a megvalósításra, továbbá javaslom, hogy próbáljuk elérni a Barcsi Többcélú Kistérségi Társulás minél nagyobb mértékű anyagi támogatását.

 

Barcs, 2011. március 25.

Karvalics Ottó

polgármester

 

Határozati javaslat

  1. Barcs Város Képviselő-testülete a Nemzeti Kulturális Alap Könyvtár Szakmai Kollégium pályázata konstrukciójára a Barcsi Városi Könyvtár berendezései címmel pályázatot nyújt be az alábbi főbb önkormányzati fejlesztési elemek figyelembevételével: könyvtári polcok és hozzá kapcsolódó berendezések.
  1. A Barcsi Városi Könyvtár berendezéseinek fejlesztése pályázat tervezett összköltsége várhatóan 2.200.000- Ft, melyből az igényelhető támogatás 1.980.000.- Ft, vagyis a pályázati önerő 220.00.- Ft. A Képviselő-testület az Önkormányzatot érintő 2011. évre eső saját erőt, 220.000.- forintot a 2011. évi költségvetésében az általános gazdálkodási tartalék kerete terhére biztosítja.
  2. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert arra, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a Barcsi Többcélú Kistérségi Társulásnál, a minél nagyobb mértékű anyagi támogatás elérése érdekében, valamint felkéri a pályázat részletes kidolgozására, és felhatalmazza a pályázat készítése és végrehajtása során keletkező szerződések és dokumentumok aláírására.

 

Felelős:            Karvalics Ottó polgármester

Határidő:          értelem szerint

 

A határozati javaslatot törvényességi szempontból felülvizsgáltam

 

Barcs, 2011. március 25.

Balázsné dr. Vástyán Krisztina

címzetes főjegyző