Ma 2020. október 25., vasárnap, Blanka és Bianka napja van. Holnap Dömötör napja lesz.

Barcs Város Önkormányzata

Polgármesterétől

7570 Barcs, Bajcsy-Zsilinszky u. 46.

Pf.62. Telefon: 82/462-459

 

 

 

 

 

……. sz. napirend

 

 

 

 

 

Előterjesztés

 

Pályázat benyújtása a 7/2011. (III. 9.) BM rendelete alapján a

 

BNI Városi Óvodák IV. számú tagóvodájának és a

BNI Deák Ferenc Általános Iskola Dráva-parti Tagintézménye

fejlesztésére

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Készült: Barcs Város Képviselő-testülete

2011. március 30-i  rendkívüli ülésére

 

 

 

A 7/2011. (III. 9.) BM rendelete az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekhez kapcsolódó központosított előirányzatból származó támogatás igénybevételének részletes feltételeiről szóló rendeletben kiírt pályázati program szerint az önkormányzatunknak lehetősége van a Barcsi Nevelési és Oktatási Intézmények Városi Óvodák IV. számú tagóvodájának (Barcs, Hársfa u. 21.) és a Deák Ferenc Általános Iskola Dráva-parti Tagintézménye (Bolhó, Kossuth L. u. 5.) fejlesztése tárgyában pályázni.

 

A pályázaton igényelhető támogatás formája vissza nem térítendő támogatás, melynek maximális összege  30 millió forint.

A támogatás legmagasabb mértéke a beruházás összköltségének 90%-a.

Pályázatot nyújthat be a társulási formában működtetett, kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztésének, felújításának támogatására a fenntartó intézményi társulás székhely önkormányzata.

 

A támogatást a feladatot ellátó intézmények esetében az épület felújítására, fejlesztésére, elsősorban fűtés korszerűsítésre, nyílászáró cserére, hőszigetelésre és a feladatellátáshoz szükséges eszközök vagy berendezések beszerzésre lehet igényelni. A teljes támogatási összeg legfeljebb 10%-áig engedélyezett az eszközbeszerzés.

 

Pályázatunk célja, tartalma:

 

A Városi Óvodák IV. számú tagóvodájában a tetőszigetelést, a külső homlokzati nyílászárók cseréjét, a homlokzat hőszigetelést és a külső nyílászárók cseréjéhez kapcsolódó belső felújítási munkálatokat szeretnénk megvalósítani.

 

A Deák Ferenc Általános Iskola Dráva-parti Tagintézményének a belső WC csoport felújítása, a belső burkolatok cseréje, a külső homlokzati nyílászárók cseréjét, a homlokzat hőszigetelést és a külső nyílászárók cseréjéhez kapcsolódó belső felújítási munkálatokat szeretnénk megvalósítani.

 

A Városi Óvodák IV. számú tagóvodája felújítási munkáinak a teljes költsége: 20.033.000.- Ft, melyből az igényelt támogatás 90 % = 18.029.700.- Ft, a vállalandó saját erő: 2.003.300.- Ft

 

A Deák Ferenc Általános Iskola Dráva-parti Tagintézménye fejújítási munkáinak a teljes költsége: 13.300.000.- Ft, melyből az igényelt támogatás 90 % = 11.970.000.- Ft, a vállalandó saját erő a Bolhói Önkormányzat részére: 1.330.000.- Ft.

 

A beruházás teljes költség 33.333.000 Ft, melyből az igényelt támogatás 90 % = 29.999.700.- Ft, a vállalandó saját erő: 3.333.300.- Ft.

 

Javaslom a Tisztelt Képviselő-testületnek, hogy nyújtsunk be pályázatot azzal, hogy a hozzá rendelendő saját erőt Barcs Város Önkormányzata vállalja.

 

Barcs, 2011. március 25.

 

 

 

Karvalics Ottó

polgármester

 

 


Határozati javaslat

 

  1. Barcs Város Képviselő-testülete elhatározza, hogy a 7/2011. (III. 9.) BM rendelete az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekhez kapcsolódó központosított előirányzatból származó támogatás igénybevételének részletes feltételeiről szóló rendeletben kiírt pályázati kiírásra a Barcsi Nevelési és Oktatási Intézmények Városi Óvodák IV. számú tagóvodájának (Barcs, Hársfa u. 21.)  és a Deák Ferenc  Általános Iskola Dráva-parti Tagintézménye (Bolhó, Kossuth L. u. 5.) fejlesztésére pályázatot nyújt be.

  2. A Deák Ferenc Általános Iskola Dráva-parti Tagintézménye (Bolhó, Kossuth L. u. 5.) fejlesztéshez szükséges saját erő vállalását, 1.330.000.- Ft-ot Bolhó Község Önkormányzata külön Képviselő-testületi határozattal igazolja, illetve vállalja, hogy a szerződéskötésig a Barcs Város Önkormányzat számlájára átutalja.
    Barcs Város Képviselő-testülete nyilatkozik arról, hogy az ingatlan rendeltetésében és a projekt céljának megfelelő felhasználásban a beruházás megvalósításának zárásától számított 5 évig változás nem történik azzal, hogy Bolhó Község Önkormányzata is vállalja, hogy az ingatlan rendeltetésében és tulajdonviszonyában a beruházás megvalósításának zárásától számított 5 évig változás nem történik.
    Amennyiben a fenntartási kötelezettség időtartama alatt bármilyen visszafizetési kötelezettség terheli Önkormányzatunkat, úgy Bolhó Község Önkormányzat Képviselő-testülete külön megállapodásban vállalja annak megfizetését.

  3. A beruházás teljes költség 33.333.000 Ft, melyből az igényelt támogatás 90 % = 29.999.700.- Ft, a vállalandó saját erő: 3.333.300.- Ft.
    A Képviselő-testület a 3.333.300.- Ft saját erőt Barcs Város Önkormányzata 2011. évi költségvetésének általános gazdálkodási tartaléka terhére vállalja.

 

  1. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert a pályázat részletes kidolgozására és benyújtására, továbbá felhatalmazza a pályázat készítése és végrehajtása során keletkező szerződések és dokumentumok aláírására.

 

 

Felelős:             Karvalics Ottó polgármester

Határidő:          értelem szerint

 

 

A határozati javaslatot törvényességi szempontból felülvizsgáltam

 

Barcs, 2011. március 25.

 

 

Balázsné Dr. Vástyán Krisztina

címzetes főjegyző