Ma 2023. június 04., vasárnap, Bulcsú napja van. Holnap Fatime és Fatima napja lesz.

Barcs Város Önkormányzata

Polgármesterétől

7571 Barcs, Bajcsy-Zsilinszky u. 46.

Pf.62. Telefon: 82/462-459

 

 

 

 

 

 

……. sz. napirend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előterjesztés

 

 

Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013.

keretében „Emberek közötti tevékenységek” című konstrukcióhoz kapcsolódó pályázat beadásáról

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Készült: Barcs Város Képviselő-testülete

2010. szeptember 08-i rendkívüli ülésére

 

Barcs Város Önkormányzatát megkereste Gradina község és a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége Újgráci Egyesülete azzal a céllal, hogy közös pályázatot nyújtson be a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. közötti tervezési időszak keretében meghirdetett II. pályázati kiírás alapján. Közös tervezések és egyeztetések eredményeképpen egy közös pályázatot nyújthatunk be az „Emberek közötti tevékenységek” (People to people actions) konstrukcióban. A pályázat kódjele: IPA CBC II. 2.2.2.

A projekt keretében Barcs Város Önkormányzata számára 40.000.- Euro a pályázati összköltség, amelynél magyar partnerek számára 5 % a pályázati önerő. Tehát a pályázatban az önerő maximális nagysága összesen 2.000.- Euro, azaz körülbelül 560.000.- Ft. Így a pályázatok tervezett összköltsége a magyar oldalon 40.000.- Euro, azaz körülbelül 11.200.000.- Ft, melyből az igényelt támogatás mértéke: 38.000.- Euro, azaz körülbelül 10.640.000.- Ft, a vállalandó saját erő mértéke: 2.000.- Euro, azaz körülbelül 560.000.- Ft. (280 Ft/Euro árfolyamon számolva.) Az átlagos támogatási arány: 95 %, a saját erő mértéke: 5 %.

A kiírt program keretében az alábbi feladatok lebonyolítására van lehetőségünk.

-       Kulturális, hagyományőrző programok lebonyolítása: könnyűzenei találkozó, táncház,

-       eszközbeszerzés: hangtechnikai eszközök beszerzése,

-       felújítás: Móricz Zsigmond Művelődési Központ nagytermének felújítása: nagyteremben található székek újrakárpitozása, nagyterem kifestése, a nagyterem előterének kifestése és burkolása, valamint egyéb felújítási feladatok a pályázati kiírásnak megfelelően.

Javaslom a tisztelt Képviselő-testületnek, hogy nyújtsunk be pályázatot Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. közötti tervezési időszak keretében meghirdetett II. pályázati kiírás keretében az „Emberek közötti tevékenységek” (People to people actions) konstrukcióban.

 

Barcs, 2010. szeptember 02.                                                                          Feigli Ferenc

polgármester

Határozati javaslat

  1. Barcs Város Képviselő-testülete a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. közötti tervezési időszak keretében a II. pályázati kiírás alapján a „Emberek közötti tevékenységek” című pályázati konstrukcióban pályázatot nyújt be.
  1. 2.Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. közötti tervezési időszak keretében a II. pályázati kiírás alapján az „Emberek közötti tevékenységek” című pályázati konstrukcióban pályázat tervezett összköltsége, a magyar oldalon 40.000.- Euro, melyből az igényelt támogatás mértéke: 38.000. Euro, a vállalandó saját erő mértéke: 2.000.- Euro. A Képviselő-testület a 2011. évre eső saját erőt, 2.000.- Euronak megfelelő forintot biztosít az átutalás napján érvényes, az OTP Bank Nyrt. által hivatalosan közzétett eladási árfolyamon számított összegben, a 2011. évi költségvetése „Emberek közötti tevékenységek” kerete terhére.
  2. 3.A Képviselő-testület felkéri a polgármestert a pályázat részletes kidolgozására, és felhatalmazza a pályázat készítése és végrehajtása során keletkező szerződések és dokumentumok aláírására.

 

Felelős:            Feigli Ferenc polgármester

Határidő:          értelem szerint

 

A határozati javaslatot törvényességi szempontból felülvizsgáltam.

 

Barcs, 2010. szeptember 02.                                                              Balázsné Dr. Vástyán Krisztina

címzetes főjegyző

MÓDOSÍTÁS

a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. keretében „Emberek közötti tevékenységek” című konstrukcióhoz kapcsolódó pályázat beadása című előterjesztéshez

 

Barcs Város Önkormányzatát megkereste Gradina község és a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége Újgráci Egyesülete azzal a céllal, hogy közös pályázatot nyújtson be a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. közötti tervezési időszak keretében meghirdetett II. pályázati kiírás alapján.

 

2010. szeptember 06-án Gradina község jelezte, hogy nem tud részt venni az előzetesen leegyeztetett pályázatban, de Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége Újgráci Egyesülete megpróbál segíteni más horvát partnert keresni.

 

Így javaslom a tisztelt Képviselő-testületnek, hogy abban az esetben, ha a pályázati kiírásnak megfelelő horvátországi partnert tudunk találni, akkor adjuk be a fent megnevezett pályázatot, a megjelölt pályázati feltételekkel, viszont abban az esetben, ha nem tudunk megfelelő horvát partnert találni a közös pályázathoz, akkor tekintsünk el a pályázat beadásától.

 

Ezért a Képviselő-testületi ülés előtt új határozati javaslat került meghatározásra és kiosztásra.

 

Barcs, 2010. szeptember 08.

Feigli Ferenc

polgármester

Határozati javaslat

  1. Barcs Város Képviselő-testülete a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. közötti tervezési időszak keretében a II. pályázati kiírás alapján a „Emberek közötti tevékenységek” című pályázati konstrukcióban pályázatot nyújt be, abban az esetben, ha a pályázati kiírásnak megfelelő horvátországi partnerrel közösen tud pályázni.
  1. 5.Ha Barcs Város Önkormányzata a pályázati kiírásnak megfelelő horvátországi partnert tud találni, akkor a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. közötti tervezési időszak keretében a II. pályázati kiírás alapján az „Emberek közötti tevékenységek” című pályázati konstrukcióban a pályázat tervezett összköltsége, a magyar oldalon 40.000.- Euro, melyből az igényelt támogatás mértéke: 38.000. Euro, a vállalandó saját erő mértéke: 2.000.- Euro, továbbá a Képviselő-testület a 2011. évre eső saját erőt, 2.000.- Euronak megfelelő forintot biztosít az átutalás napján érvényes, az OTP Bank Nyrt. által hivatalosan közzétett eladási árfolyamon számított összegben, a 2011. évi költségvetése „Emberek közötti tevékenységek” kerete terhére.
  2. 6.A Képviselő-testület – abban az esetben, ha a pályázati kiírásnak megfelelő horvátországi partnert tud találni – felkéri a polgármestert a pályázat részletes kidolgozására, és felhatalmazza a pályázat készítése és végrehajtása során keletkező szerződések és dokumentumok aláírására.

 

Felelős:            Feigli Ferenc polgármester

Határidő:          értelem szerint

 

A határozati javaslatot törvényességi szempontból felülvizsgáltam.

 

Barcs, 2010. szeptember 08.

Balázsné Dr. Vástyán Krisztina

címzetes főjegyző

 

Választás 2022