Ma 2024. március 04., hétfő, Kázmér napja van. Holnap Adorján és Adrián napja lesz.
Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Tisztelt Lakosság!


 

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén, mivel a Katasztrófavédelem lezárta a 2023. évi országos programot, önkormányzati megrendelésre földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. (Barcs- Drávaszentes- Somogytarnóca)

 


A kezelés pontos időpontja: 2023. október 03. (kedd) napján, napnyugta utáni időszakban

Pótnapok: 2023. október 04-05. napjai, ugyanebben az időben.


 

 

Felhasználásra kerülő készítmény megnevezése:

Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer

 

A földi kémiai szúnyoggyérítés a korábbiakhoz képest kevésbé látványos. „Füstöt” azért nem lehet látni, mert úgynevezett ULV technológia kerül alkalmazásra, amely azonos készítményt és azonos dózist használ, azonban hő hozzáadása nélkül. Ez különbözteti meg a korábban alkalmazott melegködös technológiától. Az ország legtöbb térségében már a modernebb, a közlekedést és a lakosságot kevésbé zavaró UVL technológia kerül alkalmazásra. A két módszer hatékonysága között nincs különbség.

 


A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.


 

Köszönjük megértésüket!