Ma 2024. máj. 28., kedd, Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.


drava tej logoKőröstej Tejfeldolgozó és Kereskedelmi Kft.

Cím: 7570 Barcs Mészégető utca

Tel.: +36 82 565 858

e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Web: www.korostej.hu

 

 


A Kőröstej Kft. 1991-ben alakult, mára Magyarország legnagyobb sajtgyártó vállalatává vált. Munkatársainak létszáma megközelíti az 1000 főt.

A 100%-ban magyar magántulajdonban lévő gazdasági társaság tulajdonosa Dr. Riad Naboulsi, aki a rendszerváltást megelőzően orvosként végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Néhány év sebészi tapasztalatát követően külkereskedelemmel, majd sajtgyártással kezdett foglalkozni. Magyarországot a hazájának tekinti, küldetésének tartja a magyar élelmiszerek külpiacokra juttatását és a magyar gyártási minőség külföldön történő megismertetését. Kitartó munkájáért a Kőröstej Csoport alapítóját Mádl Ferenc, a Magyar Köztársaság Elnöke 2004-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével tüntette ki.

A Kőröstej csoport ma már négy üzemet működtet országszerte. Éves szinten több jóval több mint 100 millió liter kiváló minőségű, kizárólag magyar tejgazdaságokból származó tejet dolgoznak fel a barcsi, hajdúböszörményi és kőröstetétleni üzemekben. A Baranya megyei Kacsótán ömlesztett sajtot gyártanak, havi több mint 700 tonnás volumenben.

A vállalat évente 30 ezer tonna sajtot gyárt, mely közel a magyar sajtfogyasztás felével egyenértékű. Éves árbevétele meghaladja a 30 milliárd forintot. Ezzel hazánk első számú sajtgyártója és harmadik legnagyobb tejfeldolgozó vállalata. Forgalmának kétharmada az exportpiacokról származik: több mint 50 országba értékesíti termékeit. Jellemzően a Közel-Keletre, de Európa szinte minden országában jelen vannak, valamint az USA-ba, Ausztráliába is értékesítenek sajtokat.