Ma 2023. június 01., csütörtök, Tünde napja van. Holnap Kármen és Anita napja lesz.


A Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete Barcsi körzeti csoportja 1996. július 12-én alakult meg 60 fővel, mára ez a létszám 300 fölé emelkedett.
Célunk, hogy sérült társainknak segítséget biztosítsunk az élet minden területén.


Az információ és tanácsadás kötelességünk, s fontos eszköze a társadalmi kirekesztés felszámolásának. Céljaink megvalósítása érdekében fontos feladatunknak tekintjük a város és körzetében élő mozgássérültek közösségének megteremtését - különös tekintettel a fiatalokra. Egyesületi tagjainknak kulturális, szabadidős és sport programokat szervezünk.
Tájékoztatást nyújtunk a mozgáskorlátozottakat érintő aktuális témákról, valamint az őket megillető lehetőségekről (Lakás Akadálymentesítési Támogatás, Telefonnal a rászorultakért, Kedvezményes Internet, stb.).
Feladataink közé tartozik az érdekvédelmi és érdekképviseleti tevékenység, valamint a mozgáskorlátozott emberek esélyegyenlőségének megvalósítása érdekében minél hatékonyabb fellépés.
1999 óta körzeti csoportunk minden évben megrendezi az "Esélyegyenlőség Nap"-ját, melyre Somogy, Baranya, Tolna, Zala, Veszprém megyéből érkeznek sérült és egészséges emberek.
2003 óta Horvátországi Mozgáskorlátozottak Egyesületeivel kapcsolatot alakítottunk ki, melynek eredményeként együttműködési megállapodást kötöttünk a Verőcei és daruvári Mozgáskorlátozottak Egyesületével.

Körzeti csoport vezetője: Ander Istvánné
Elérhetőség:
Cím: 7570 Barcs, Kandó K. u. 2.
Tel.: +36 82 460 477; + 36 20 355 0854