Ma 2024. július 25., csütörtök, Kristóf és Jakab napja van. Holnap Anna és Anikó napja lesz.

Oktatási Intézmények
Barcsi Alapfokú Művészeti Iskola Vikár Béla Művészeti Iskolája


A Zeneiskola alapításának ideje 1968. szeptember 1. Tanuló létszáma kezdetben 100 fő volt és 4 fős tanári álláskerettel fiókzeneiskolaként működött. Önállósításának éve 1973. augusztus 1. Az intézmény igazgatója - Bauer Vendel, számos kezdeményezésnek volt elindítója. Nevéhez fűződik az Országos Karmester Szeminárium megrendezése és az Országos Rézfúvós Kamarazenei Tábor megszervezése.


1975. szeptemberében vette fel az intézmény a Vikár Béla nevet. A tanuló létszám folyamatosan nőtt, a környék településeiről is egyre többen keresték fel az iskolát.
1988 óta Köcsky Gábor irányítása mellett működött a 20 tagú tantestület. Jelenlegi igazgató Plecskóné Czigány Edit. A tanulók hangszerválasztását megkönnyíti, hogy szinte minden hangszer megismerésére lehetőség van. Népszerű a szintetizátor, a gitár, a magánének szak. Lehetőség van népiének, harmonika, valamint mozdulatművészet tanulására is. Súlyt helyez az iskola a kamarazene oktatására is, a rézfúvós együttesek a városi rendezvények fő résztvevői. A fúvószenekart Kápolnás Mihály irányítja, aki egyben az iskola igazgatóhelyettesi feladatát is ellátja.
A zongora tanszak szervezésében évente megrendezésre kerül a Somogy megyei Zeneiskolák Zongoraversenye és Négykezes Találkozója.
Az iskola fő törekvése, hogy tanulói a zene segítségével gazdagabb lelkületű felnőttekké váljanak.
1993-ban a barcsi Vikár Béla Zeneiskola a zeneoktatásban végzett magas színvonalú művészeti képzés megvalósításáért Somogy megye Művészeti Díját kapta meg.