Ma 2024. április 15., hétfő, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

Ebösszeírás 2023

Ebösszeírás 2023

Közvilágítási hiba bejelentése

Közvilágítási hiba bejelentése

Visit Barcs

Visit Barcs

Szennyvíz beruházás

Zöldmezős Iparterület

Gyerekesély

KEZÜNKBEN A JÖVŐ – A BARCSI JÁRÁS INTEGRÁLT GYERMEKPROGRAMJA
Gyerekesély
e-mail: gyerkeselybarcs@gmail.com

Videó Galéria


Szakosztályvezető:
Cseresznyés Géza
Cím: 7570 Barcs, Vörösmarty u. 3/3.
Tel.: 06-70-313-9681

Edzők:
Simon Gabriella
Kulcsárné Tóth Ágota
Cseresznyés Dániel

Beszámoló 2008-as versenyév
BVSE - Atlétikai szakosztály
A BVSE atlétikai szakosztályában a 2008-as évben 21 sportoló végezte az edzéseket . Az év során 13 versenyen vettünk részt , a tervezett versenyekre mindig eljutottunk . ( a 2009-es versenyév költségvetési tervezetét , valamint az aktuális szakosztályi névsort lásd a mellékletben )
A szakosztály 2008 - as éve eredményességét érdemjeggyel kéne osztályozni az
erős - közepes vagy annál kicsit jobb jegyet említhetnénk . Az országos szakosztályi rangsorban a 62. helyen végeztünk . Ebben az évben , is volt magyar válogatott sportolónk ( Virovecz István - távolugrás ) aki 2 alkalommal ölthette magára a címeres mezt . Sajnos az egész szezonját egy kellemetlen sérülés beárnyékolta még áprilisban , így nem tudott megfelelően készülni , azonban így is remek eredményeket éert el :
- a korosztályos OB-n 3. helyet szerzett 722 cm-el , az Országos Vidékbajnokságon második helyen végzett Zalaegerszegen az Országos Diákolimpián bronzéremmel gazdagította éremgyűjteményét . A Rijekában megrendezett válogatott viadalon 2. helyet szerzett 724 cm-el ( legjobb magyarként szerepelt a tornán ) . A felnőtt OB -n a tavalyi bronzérme után negyedik helyet szerzett , ami a pontversenyben rengeteget jelentett a szakosztálynak .
István ebben az évben egyetemista lett és a 2009-es versenyévtől a Szombathelyi Haladásban folytatja atlétikai pályafutását , a szakosztály 10 éves fennállásának legeredményesebb sportolója volt !
Rendkívül szép eredmény volt az Országos Diákolimpián szerepelt 4x100-as váltó eredménye ( harmadik hely ) az eredmény annál is biztatóbb mert fiatal korosztályban ( 13-14 évesek ) értük el az eredményt . A váltó tagjai
( Tusnádi Roland  Cseresznyés Bálint  Tóth Erik - Dávid László ) .
A megyei diákolimpián a szakosztály tagjai 15 aranyérmet nyertek , a meghívásos versenyeken ( Pécsett és Kaposváron ) 13 aranyérmet szereztünk .
Nagyon sok fiatal versenyző található a szakosztályban náluk az elsődleges cél most még nem az eredményesség , hanem az atlétika megszerettetése.
A 2009-es év egy átmeneti év lesz a szakosztály életében hiszen ismét egy sikeres generáció fejezte be ( a szakosztály fennállásának tíz éve alatt immár a harmadik ) a BVSE-ben a pályafutását .
Ismét az elejéről kell kezdenünk , bár sok bíztató és ügyes fiatal van , de ők csak évek múlva lehetnek eredményesek .
A tavalyi évben a tervezettnél több pénzt kértünk ( köszönet érte , hogy megkaptuk ), az idei évben a költségvetési tervezetben jóval kevesebbet kérünk a tavalyinál ( azt gondoljuk a korrektség ezt diktálja ) !
Ennek oka , hogy a fedett pályás szezont ebben az évben ki fogjuk hagyni , a szokatlan hideg miatt szinte nem is tudtunk kinn edzeni az elmúlt hetekben . A másik ok , hogy nincs annyi éremesélyes versenyzőnk mint az elmúlt években , ezért kevesebb versenyt terveztünk , inkább közelebbi versenyeken veszünk részt a fiatalokkal .
Az edzéslehetőségeink szinte semmit nem javultak az elmúlt években , a téli időszakban csak akkor tudunk futóedzéseket végezni , ha Pécsre vagy Kaposvárra elmegyünk . Külön meg szeretnénk köszönni a Drávavölgye -középiskola segítségét ahol évek óta a téli időszakban tudunk edzeni .
Sajnos a megyében már háromra csökkent a szakosztályok száma , ezek az évek nem kedveznek sem a sport , sem az atlétika számára a gazdasági gondok ide is begyűrűztek . Természetesen a cél a 2009-es esztendőre is a realitás talaján kell hogy álljon , ezt a következő feladatokban fogalmaztuk meg :

- folyamatos munka , nevelés és új tehetségek felkutatása , részvétel a megyei és
országos versenyeken
- az arra esélyes versenyzők minél jobb szereplése , 1 versenyző lehetőleg
kerüljön az OB illetve a Diákolimpia 1-8. helyére egyéni csúcsok a kitűzött szintek szerint .
- felszerelések cseréje , ( szponzori segítséggel ) ,
- tervezzük egy új edző beállítását ,

***


A BVSE atlétikai szakosztályában a 2006 -os évben 4 edző ( Kulcsárné Tóth Ágota - Szemán Gergő /Cseresznyés Dániel - Simon Gabriella ) irányítása alatt 25 sportoló végezte az edzéseket . Az év során 12 versenyen vettünk részt , ha voltak is anyagi nehézségek az év során ( az előző években viszonylag rendszeresen érkező havi támogatások az utóbbi két évben nagyon rendszertelenül és kisebb mértékben érkeztek ) a tervezett versenyekre mindig eljutottunk .
A szakosztály 2006 - os éve eredményesség szempontjából egy kis előrelépés tapasztalható az országos pontversenyben is 7 helyet előreléptünk. Volt sok jó eredményünk , azonban ez az év is az erőgyűjtés , a nevelés esztendeje volt . Nagyon sok fiatal versenyző található a szakosztályban náluk az elsődleges cél most még nem az eredményesség , hanem az atlétika megszerettetése. Azok a versenyzők akik a "húzók" voltak eredményesség szempontjából , külön - külön más - más okból rendhagyó évet zártak .
Cseresznyés Dániel az első félévet versenyezte végig viszonylag szép eredményekkel , második félévtől tanári álláslehetőséghez jutott , így ősztől
már edzőként tevékenykedett tovább .Szemán Gergő viszont félévkor távozott a szakosztályból , az ő tanítványait Cseresznyés Dániel vette át .
Kulcsár Alíz már 2004-ben letette névjegyét a serdülő OB -n elért helyezéseivel , a tavalyi évben sajnos nagyon sok sérüléssel betegséggel küzdött , és csak az év második felében tudott normálisan edzeni. Így is voltak szép egyéni csúcsai , és az OB -ra is eljutott ott azonban nem tudta a tavalyi eredményeit megismételni . A 2007- es esztendőben el fog dőlni , hogy sikerül-e egy problémamentes évet produkálnia !
Simon Gabriella tanítványai az országos TANAK versenyen nagyon szépen szerepeltek ! Orsós János ( 300 m ) Gyursán Izabella ( 1500 m ) Kalányos Dániel 4x100 m-es megyei válban , Orsós György a 4x400-as megyei váltóban 1. helyet szerzett ! Ők is az elmúlt évek során egyenletesen , szépen fejlődtek , gondot jelenthet a távozó sportolók pótlása .

Virovecz István fejlődött a legtöbbet az elmúlt évben , a szakosztály versenyzői közülés országosan is ismert atléta lett !! 671 cm-es egyéni csúccsal kiemelkedik a mezőnyből , idén 7.00 méter f ölé kerülhet erre minden esélye megvan ! Ez jelentheti akár a dobogó bármelyik fokát az OB-n és a diákolimpián !

Egy újabb kis tehetséges csapat van kialakulóban a Drávavölgye középiskola
tanulóiból , ezek a zömében kezdő atléták részére az idei évben a megerősödés és a sportág specifikus állóképességének megszerzése a cél , természetesen a számukra megfelelő versenyeken minél több értékes helyezéssel !
A 2006-os eredmények alapján a szakosztály Virovecz Istvánt javasolja az év atlétájának !

Sajnos a megyében négyre csökkent a szakosztályok száma , ezek az évek nem kedveznek a sem a sport , sem az atlétika számára a gazdasági gondok ide is begyűrűztek sajnos . Természetesen a cél a 2007os esztendőre is a realitás talaján kell hogy álljon , ezt a következő feladatokban fogalmaztuk meg :

- folyamatos munka , nevelés és új tehetségek felkutatása , részvétel a megyei és
országos versenyeken
- az arra esélyes versenyzők minél jobb szereplése , 3 versenyző lehetőleg
kerüljön az OB 1-8. helyére egyéni csúcsok a kitűzött szintek szerint .
- felszerelések cseréje , ( szponzori segítséggel ) , edzőtábor április hónapban

BVSE atlétika 2006-os versenyeredményei
Pozsonyi verseny NEMZETKÖZI
Cseresznyés Dániel 60m egyéni csúcs ! 7:23 24.hely

Budapesti verseny BP bajnokság
Cseresznyés Dániel 60m 7:29 17.hely

Eső Pál emlékverseny Dunaújváros
Kalányos Dániel 800m 2,58:17 12.hely

Szirmai Bernadett 200m 3,16:31 10.hely

Kaposvár - Favorit AC minősítő versenye
Virovecz István távol egyéni csúcs ! 665 cm 1.hely

Kulcsár Alíz távol egyéni csúcs ! 467 7.hely
súly 8:55 5.hely

Kaposvár - Kaposvár város nyílt bajnoksága
Virovecz István távol 640 cm 2.hely

Kulcsár Alíz súly 1.hely

Kulcsár Alíz 800 m egyéni csúcs 2:39 7. hely

TANAK Tata Országos Diákolimpia
Orsós Zsolt súly 11,51 3.hely

Kalányos Dániel 100m 16:48 7.hely

Szirmai Bernadett 100m 16:48 5.hely

Balogh Erzsébet 800m 2,53:97 3.hely

Orsós János 300m 42,36 1.hely

Göjtönár Zita 400m 1,16:39 5.hely

Gyursán Izabella 1500 m 5,54:50 1.hely

Kalányos Dániel 4x400 megye váltó fiú 4:00 1.hely

Orsós György 4x400 megye váltó fiú

Kalányos Dániel 200m 15:36 3.hely

Szirmai Bernadett 200m 30.33 3.hely

Kaposvár Megyei Diákolimpia döntő
Kulcsár Alíz 5 próba 3 egyéni csúcs ! 855 pont 1.hely
súly : 10:33
távol: 4:71
kislabda : 44:60

Kis Iskolák Országos Diákolimpiai - Döntője - Kazincbarcika
Kalányos Dániel 800m egyéni csúcs ! 2.13:01 1.hely

Diákolimpia Országos Egyéni döntő - UTE pálya
Kulcsár Alíz súly 9,97 14.hely

Budapest ifi OB Puskás Stadion
Virovecz István távol 2 egyéni csúcs ! 671 cm 5.hely
3.sorozat : 666
5.sorozat: 671

Pécs város atlétikai bajnoksága
Virovecz István távol 662 1.hely


***

Rövid történeti áttekintés:

Az atlétika barcsi "újraéledése" 1999-ben kezdődött el. Lelkes szülők és egy ambiciózus testnevelő Antal Tamás először a BSC keretein belül alakított szakosztályt. 2001-ig itt működött a korábbi barcsi atlétikai hagyományokat felújítva. A 2001-ben megalakuló BVSE alapító szakosztálya lett az atlétika, a kezdetektől napjainkig sok értékes eredménnyel gazdagítva a BVSE történetét.
A szakosztály vezetője 1999-től Cseresznyés Géza.
Edzők: Antal Tamás 1999-2004-ig. Pór Gáborné 1999-2001-ig. Simon Gabriella 2003-tól. Szemán Gergő 2003-2006-ig. Kulcsárné Tóth Ágota 2003-tól. Cseresznyés Dániel 2006-tól.
A szakosztályban nagyon sok versenyző megfordult, jelenleg 21 fővel három csoportban dolgoznak az edzők.


Az elmúlt évek legsikeresebb versenyzői:

Császár Viktória - 100m 200m 400m váltó
ifi válogatott, 2001-ben Debrecenben az ifi VB-n részt vett, többszörös Diákolimpiai és Országos bajnok, 2001-ben a megye legjobb diáksportolója.
Cseresznyés Dániel - 100m 200m 400m
ifi válogatott kerettag, többszörös OB és diákolimpiai dobogós,
2003-ban a megye legjobb diáksportolója,
Szlovéniában Alpok - Adria versenyen képviselte hazánkat.
Dormán Gábor - ifi válogatott kerettag, többszörös OB és diákolimpiai dobogós,
Szlovéniában Alpok - Adria versenyen képviselte hazánkat.
Kulcsár Alíz - távolugrás - többpróba
többszörös diákolimpiai helyezett, OB helyezett.
Virovecz István - távolugrás, 100 m
többszörös diákolimpiai helyezett, OB helyezett.


Tervek elképzelések:

Kulcsár Alíz és Virovecz István az akiktől országos szintű eredményeket várhatunk.
Terveink között szerepel a legfiatalabb generációból felnevelni 3-4 olyan versenyzőt a következő években, akik a fent említettek nyomába léphetnek.