Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.



233/2008. (XI.6.) sz. határozat: egyhangúlag

1./ Barcs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 204/2008./IX.25./ számú határozatának 1./ mondatát az alábbiak szerint módosította:

Barcs Város Önkormányzatának képviselő-testülete egyetért azzal, hogy Barcs Város Önkormányzata, Babócsa, Bolhó, Komlósd, Péterhida, Somogyaracs, Drávatamási, Drávagárdony, Kastélyosdombó, és Rinyaszentkirály társult településekkel közösen, a Környezetvédelmi és Energia Operatív Program Ivóvízminőség javítás kétfordulós pályázati konstrukcióra (kódszám: KEOP 1.3.0) pályázatot nyújt be a fenti települések vízminőség javítását célzó közös beruházásban történő megvalósítására.

2./ Fenti települések képviselőtestületei megállapodnak abban, hogy a fenti cél elérése érdekében a pályázat 1. fordulójára az 1./ pontban hivatkozott határozattal elfogadott és jelen határozat 5./ pontjával módosított, illetve kiegészített együttműködési megállapodást megkötik, melyben projekt gazda önkormányzatként Barcs Város Önkormányzatát nevezik meg, majd a pályázat 2. fordulójára a jogi személyiséggel rendelkező önkormányzati társulást létrehozzák az együttműködési megállapodásban foglaltak szerint.

3./ A beruházás (2. fordulóban történő) megvalósítási összköltsége: nettó 494.747 eFt.

4./ A beruházás előkészítésének költsége nettó 24.800 eFt, melyhez a szükséges önrészt, 3.720 eFt-ot az érintett önkormányzatok a 2009. évi költségvetésük terhére, az előzetesen kalkulált beruházási költségek arányában viselik az alábbiak szerint:

Település Nettó előkészítési költség (eFt) Nettó előkészítési költség önrésze (15%), eFt
Barcs 13 049,- 1 957,35,-
Babócsa 1 838,- 275,7,-
Bolhó 1 838,- 275,7,-
Komlósd 935,- 140,25,-
Péterhida 935,- 140,25,-
Somogyaracs 1 590,- 283,5,-
Drávatamási 964,- 144,6,-
Drávagárdony 964,- 144,6,-
Kastélyosdombó 964,- 144,6,-
Rinyaszentkirály 1 723,- 258,45,-
Összesen: 24 800,- 3 720,-


5./ Az 1./ pontban hivatkozott határozattal elfogadott, a Barcsi Kistérség társult településeinek ivóvíz-minőség javítása érdekében, a társulás létrehozására irányuló együttműködési megállapodás
a./ 13./ pontja az alábbiak szerint módosul:

13.) A Társulás működési költségeit, amely magában foglalja a 12.) pont szerinti ügyintéző munkabérét (bér, bérfejlesztés, 13. havi illetmény, egyéb juttatások, ezek járulékai) és költségeit (útiköltség-térítés, szakmai továbbképzések, értekezletek, egyéb), a Társult Önkormányzatok a rájuk eső beruházás, illetve a közös rendszereknél ezen belül a tulajdoni hányad arányában, az alábbiak szerint biztosítják:

- Babócsa: 7,41 %,
- Barcs: 52,62 %,
- Bolhó: 7,41 %,
- Drávagárdony: 3,88667 %,
- Drávatamási: 3,88667 %,
- Kastélyosdombó: 3,88667 %,
- Komlósd: 3,77 %,
- Péterhida: 3,77 %,
- Rinyaszentkirály 6,95 %,
- Somogyaracs: 6,41 %.

A működési költségek kiegyenlítése a székhely település által negyedévente benyújtott számla alapján történik.

b./ kiegészül az alábbi 15./ ponttal:

15./ Kötelezettségvállalási nyilatkozat:

Jelen megállapodás aláírásával felek, pályázatuk első fordulójának elfogadása esetén, az alábbi pontban felsorolt kötelezettségvállalások területein működnek együtt. Ezen belül felelősségük fennáll a Pályázatban meghatározott projekt keretében megvalósuló vízminőség javítást szolgáló rendszer működtetéséért, illetve kiterjed a kivitelezéshez kapcsolódó biztosítékok szolgáltatására, fenntartására is.

Az együttműködés és a felelősségvállalás területei:

1. A Projekt közös kidolgozása és megvalósítása, ezáltal az érintett településeken a megfelelő ivóvíz minőség biztosítása.

2. Az előkészítés kereteit érintően felek megállapodnak abban, hogy a projekt gazda szerepét Barcs Város Önkormányzata tölti be.

3. A tervezett projekt előkészítéséhez szükséges pénzügyi alapok biztosítása a KEOP- 1.3.0/1F pályázat első fordulójának keretében.
Az Önkormányzatok - az első forduló kedvező elbírálása esetén - kötelezettséget vállalnak arra, hogy a megvalósításhoz biztosítani fogják a reájuk eső önrészt.
Az első fordulós önrész megállapításának részletes feltételeit tartalmazó dokumentum a jelen megállapodás 1. sz. mellékletét képezi.
Az önrészt, az Önkormányzatok a rájuk eső beruházás, illetve a közös rendszereknél ezen belül, a tulajdoni hányad arányában határozzák meg.

4. Felek kijelentik, hogy a projekt sikeres véghezvitele érdekében hatáskörükben, jogszerű tevékenységük keretében mindent megtesznek az előkészítő munka során.

5. A Projekt megvalósítása érdekében kölcsönösen együttműködnek egymással az érintett térség egységes fejlődését szem előtt tartva. Az itt lefektetett elveket betartják, a későbbiekben nem akadályozzák a rendszer működését, illetve belső működésük során minden tekintetben gyors, aktív tevékenységgel biztosítják a megvalósítást.

6. Átgondoltan felmérik a régió szerepét, az itt megfogalmazott jogokat, kötelezettségeket
és elfogadják a kialakított működési-felelősségi rendszert. Tudomásul veszik, hogy amennyiben nem működnek közre vagy akadályozzák a felek munkáját, és magatartásuk egyedi esetekben a teljesítő Önkormányzatok számára tetemes hátránnyal járhat, a kárért felelősséggel tartoznak és a polgári jog szabályai szerint helytállni kötelesek.

7. Felek kötelezettséget vállalnak, hogy a Projekt megvalósítása során a hatályos jogszabályi rendelkezések szerint járnak el, különösen tekintettel lesznek a közbeszerzési törvény és a hatósági árszabályozás, továbbá a közszolgáltatásra vonatkozó kormányrendeletek rendelkezéseire.

8. Felek a támogató szervezettel (a pályázati felhívást kibocsátó Nemzeti Fejlesztési Ügynökség), valamint képviseletében eljáró Közreműködő Szervezettel szemben a megkötendő támogatási szerződésben lefektetett szempontok szerint vállalnak felelősséget (garanciák, biztosítékok, egyéb kötelezettségek).

9. Az Együttműködési megállapodás elfogadása és aláírása az Önkormányzatok részéről egyben felelősségvállaló, elfogadó nyilatkozat is, mely önállóan (hiteles kivonatként is) felhasználható.

10. Az Önkormányzatok kötelezettséget vállalnak a Projekt megvalósításához szükséges adatok szolgáltatására. E körben nem hivatkozhatnak településük érdekeire, mint "üzleti titokra".
A tudomásukra jutott információkat csak a Projekt megvalósítása érdekében használhatják fel, egyébként azokat üzleti titokként kötelesek kezelni.

c./ 15./ - 17./ pont számozása, 16./ - 18./ pontra módosul.

Felelős: Feigli Ferenc polgármester
Határidő: értelem szerint