Ma 2024. július 17., szerda, Endre és Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.

A BVSE Vizisport és Túra Szakosztály
2008. évi tevékenységei
A szakosztály fő célja, tevékenységei:
A vizet és a vízitúrát kedvelő barcsi lakosok szabadidejének hasznos eltöltése, közös programok lebonyolítása, az evezősport meghonosítása, valamint a Drávai vizitúrizmus segítése oly módon, hogy az érkező csoportokat információkkal, szakmai tanácsadással, illetve a táborhely folyamatos karbantartását biztosítjuk.
A szakosztály tagsága: 30 fő
(2008 évben 2 fő kilépett, 2 fő pedig új tagként belépett a szakosztályba)

2008. évben megvalósított programjaink:
április 26-27: Országos vízitúra találkozón való részvétel a Desedán 4 fő részvételével

május 17. Dráva Fesztivál nyitó programja Nepomuki Szent János ünnepség koszorúzás a szobornál. A vízibázison tábortűz és fáklya várja az odaérkezőket, a szakosztályunk tagjai elhelyezik az égő szurokkoszorúkat a Dráva folyón.

május 1-szeptember 30. között több alkalommal 1 napos túrákat szerveztünk (Drávai Kóstoló) Barcs és Szentborbás között kisebb csoportokban 120- 130 fö vett részt az egynapos túrákon.

május31 �Drávai köszöntő� � szezonnyitó túra Vízvár- Barcs. A szakosztály tagjai és a családtagok vettek részt a túrán (28 fő).

június 28. Barcs Város Napján való részvétel � vízisport bemutató valamint a BVSE szakosztályai közötti második alkalommal megrendezett kenu versenyre került sor, 25-30 fő számára evezési lehetőség biztosítása szakképzett kísérők bevonásával

június 29-július 05. Szakosztályi túra ( Muraszemenye- Drávaszabolcs) 46 fő részvételével összesen 196 fkm-t eveztünk.

július 20-26. �Szigetközi barangolás� címmel - dunai túra -10 tagunk vett rész

augusztus 22-23: Gyékényesi bányatavon megrendezett nemzetközi triatlon bajnokság (Ironman) úszás versenyszámának segítése, biztosítása 18 fővel voltunk jelen.

szeptember 13. �Búcsú a Drávától� (Vízvár- Barcs között) évadzáró túra a rossz idő miatt elmaradt két tagunk Győri Vilmos és Makai Ferenc a rossz idő ellenére is teljesítette a távot.

december 2. Győri Vilmos szakosztályi tag 80. születésnapjának ünneplése- Mindenki Vili bácsiját lakásán meglepetésszerűen köszöntötték a szakosztály tagjai és barátai. A meglepetés bulin a HÍD TV is forgatott és hírműsorában többször is bemutatta a jeles eseményről készített felvételt. Ezen kívül a Somogyi hírlap is hírt adott az eseményről.

Tagjaink számára az egész szezonban folyamatosan biztosított volt a barcsi szakaszon az evezési lehetőség, amelyet ki is használtunk.2008. évi Szakosztályülések

Az év során 2 ülés volt február, május hónapban.
Napirendek: 2008 évi Túrák egyeztetése
Túraköltségek, utazási lehetőségek
Tagdíjak.
Új tagfelvételek
Táborhely felügyelet folyamatos karbantartás.2008. évi beszerzéseink:
5 db új négyszemélyes túrakenut vásároltunk .

Felszereléseink egy részét tagjaink önkéntes munkája segítségével újítottuk fel. A vízi-bázishely karbantartásában tagjaink rendszeresen közreműködtek. 2008-as évben a konténerek áthelyezésre kerültek. Megépült egy új eső beálló ami rossz idő esetén némi védelmet nyújt az ott táborozóknak.


***
Szakosztályvezető:
Árvai György
7570 Barcs, Somogyi B. u. 65.
Tel.:06-30/378-3632


A szakosztály fő célja, tevékenységei:
A vizet és a vízitúrát kedvelő barcsi lakosok szabadidejének hasznos eltöltése, közös programok lebonyolítása, az evezősport meghonosítása, valamint a Drávai vizitúrizmus segítése oly módon, hogy az érkező csoportokat információkkal, szakmai tanácsadással, illetve a táborhely folyamatos karbantartását biztosítjuk.

A szakosztály tagsága: 31 fő
(2006 évben 3 fő kilépett, 3 fő pedig új tagként belépett a szakosztályba)

2006. évben megvalósított programjaink:
április : Országos vízitúra találkozón való részvétel a Desedán 3 fő részvételével
június 1-szeptember 30. között több alkalommal 1 napos túrákat szerveztünk (Drávai Kóstoló) Barcs és Szentborbás között kisebb csoportokban
június 24. Barcs Város Napján való részvétel - vizisport bemutató keretében 50-60 fő számára evezési lehetőség biztosítása szakképzett kísérők bevonásával
augusztus 3-6 Felsőszakasz túra ( Muraszemenye-Barcs) 30 fő részvételével összesen 120 fkm-t eveztünk
augusztus 24-25: Gyékényesi bányatavon megrendezett nemzetközi triatlon bajnokság (Ironman) úszás versenyszámának segítése, biztosítása.
szeptember 16. "Búcsú a Drávától" (Vízvár- Barcs között) évadzáró túra 26 fő részvételével

Tagjaink számára az egész szezonban folyamatosan biztosított volt a barcsi szakaszon az evezési lehetőség, amelyet ki is használtunk.

2006. évi beszerzéseink:
1 db 2 személyes túrakajak
1 db 1 személyes túrakajak
3 db evező

Felszereléseink egy részét tagjaink önkéntes munkája segítségével újítottuk fel. A vízi-bázishely karbantartásában tagjaink rendszeresen közreműködtek. Az új eszközök beszerzési költségeit a befizetett tagdíjainkból finanszíroztuk.

***

A szakosztály fő célja, tevékenységei:

A vizet és a vízitúrát kedvelő barcsi lakosok szabadidejének hasznos eltöltése, közös programok lebonyolítása, az evezősport meghonosítása, valamint a Drávai vizitúrizmus segítése oly módon, hogy az érkező csoportokat információkkal, szakmai tanácsadással, illetve a tábor-, illetve bázishely folyamatos karbantartását biztosítsuk.

A szakosztály tagsága: 33 fő

2005. évben végzett tevékenységeink:

- április : Országos vízitúra találkozón való részvétel a Desedán 6 fő részvételével

- május 28.: "Drávai köszöntő" (szezonnyitó túra Heresznyétől Barcsig) 43 fő részvételével

- június 29- július 3. Alsószakasz túra (Heresznyétől - Drávaszabolcsig) 26 fő részvételével összesen: 107fkm-t eveztünk

- július 25. Barcs Város Napján való részvétel - vizisport bemutató keretében 50-60 fő számára evezési lehetőség biztosítása szakképzett kísérők bevonásával

- augusztus 3-6 Felsőszakasz túra ( Muraszemenye-Barcs) 30 fő részvételével összesen 120 fkm-t eveztünk

- augusztus 26-27: Gyékényesi bányatavon megrendezett nemzetközi triatlon bajnokság (Ironman) úszás versenyszámának segítése, biztosítása.

- szeptember 17. "Búcsú a Drávától" (Vízvár- Barcs között) évadzáró túra 26 fő részvételével

Tagjaink számára folyamatosan biztosított volt a barcsi szakaszon az evezési lehetőség, amelyet ki is használtunk.
A tervezett "Drávai kóstoló" címet viselő programunk a rossz időjárási viszonyok, valamint a magas vízállás miatt elmaradt. A programot azonban 2006 évben lehetőség szerint meg kívánjuk valósítani. Fő célunk hogy más civil szervezetekkel együttműködve, a helyi és a környező településen élő lakosság, valamint a térségbe érkező turisták számára nem túl hosszú, de tartalmas szabadidős program biztosítsunk, amely az evezősport megismerésén és kipróbálásán túl, lehetővé teszi a Dráva folyó és környezetének megismertetését is.