Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Szakosztályvezető:
Bakonyi Miklós
Tel.: 06-20/374-90-21

Edző:
Horváth Gábor Kristóf
Tel.: 06-70/395-76-25
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A szakosztály elsődleges célja, hogy sportolási, edzési, versenyzési lehetőséget biztosítson a felnőtt korosztályú kézilabdázók számára, s segítse az egészséges életmód szemléletének elterjesztését. Emellett fontos feladat még, hogy megszeretessük a kézilabda sportágat a fiatalok körében, bevonva a helyi oktatási intézményeket is az utánpótlás-képzésbe.
Barcs város női kézilabdacsapata az NBIII. osztályú kézilabda-bajnokság résztvevője hosszú ideje. Az utóbbi években emellett a játékosok nagy része belekóstolt a strandkézilabdába (Nemzeti Bajnokság). Rendszeresen meghívást kapunk ezen kívül egyéb tornákra, sporteseményekre is (Határtalan Játék, Szaloncukor Kupa stb.).
Egyesületünk korábbi játékosai közül többen magasabb osztályú bajnokságokban, illetve Diákolimpia országos döntőkön is bizonyíthattak, bizonyíthatnak. (2008.07.24.)

A 2005/2006-os szezon őszi idény végén a megyei bajnokságban a dobogó harmadik fokán állt a női csapat. A tavaszi szezonra Bagó József készítette fel a lányokat a bajnoki rajtra. Februárban döntés született a női illetve a férfi kézilabda pénzügyi különállásáról, aminek köszönhetően stabilizálódott a hölgyek anyagi helyzete.
Bagó József márciusi lemondása után Horváth Gábor Kristóf készítette fel a csapatot, Bakonyi Miklós technikai vezető közreműködésével. A bajnokság végén 6. lett a csapat. Az új bajnokságban az őszi szezonban a 7. helyen áll a csapatunk. A tavaszi felkészülést 14 fővel kezdték meg a Dráva Völgye sportcsarnokban. Továbbra is a tabella első harmadában szeretnének maradni. A férfi kézilabda csapatunk a tavaszi szezon befejezése után szünetelteti a működését.